[]

sıfırdan müzik

studio programlarının hiçbirini mixing vs alakası olmayan ama elektronik müzik hastası ve beste konusunda potansiyeline inanan biri bu işe nasıl sıfırdan başlayıp boris brejcha olabilir ( potansiyeline inandığı için ) en az süre nedir, yada imkansız mıdır nedir ne değildir ?




 
olamaz, imkansız değilse de çok uzun zaman alır. beste konusunda potansiyeli olması onu pratiğe dökebilecek değildir. daw ve enstruman kullanmak çok zaman alan şeyler. bu donanımlarında türkiye'de ki ederi bedeli de göz önüne alınır ise bayağ zor


  • her gece yeminler ediyorum  (25.12.18 02:33:01) 
bilgisayarda müzik prodüksüyonu yeni başlayanlar için oldukça karışık olabiliyor.

hiç bişey kullanmasan asio2.0 destekleyen bir ses kartı(mac için gerek yok) ve bir midi klavye/pad controller gibi bişeylere ihtiyacın var.

bu iş kısaca 3 e ayrılır, kayıt, mix ve mastering. bu üç olayın bi bünyede toplanması zaten zor. ben mesela 96 yılından beri uğraşırım, mastering bilmiyorum, mastering yapabilecek bir kulaklığım bile yok, bunu almayı düşünmedim bile pahalı cihazlar çünkü, ben kalkıp 2-3binlira vermem mesela.

hani bundan para kazanıyor olsam yine gider uygun fiyata kaliteli iş yapan birisine yaptırırım yine uğraşmak istemem. bin tane farklı faktör var.

hiç bişey imkansız değil ama mastering bana pek cazip gelmedi, yine kendi imkanlarımla yapıyorum ama volüm düşük kalıyor. gerçi eşe dosta rica etsem yardımcı olurlar ama gerek görmedim.

piyasadaki dawlar belli, youtube da binlerce tutorial var. izlersin duruma göre bakarsın.

ha bundan para kazanırmısın? kazanamazsın, çok iyi de olsan kazanamazsın, şu gün milyonlar dinlenen parçalar meşhur olsun diye ne büyük paralar harcanıyodur allah bilir. youtube dediğin de google ürünü boostlamadan anca 200 300 kişi dinler.

onun dışında türkiye ve dünyada ghost production denilen bi sistem var.

senin bu özendiğin tiesto miesto ayarındaki adamlar, senin benim gibi adamların yaptığı parçaları el atlından 3 5 bin euro vererek alır, kendi parçasıymış gibi lanse eder.

türkiye'de bir de envato markette satılan hazır template dosyalara iki ayar çekip şarkı olarak piyasaya sürenler bile var.

lan adam 5 dolara 10 dolara koymuş templateyi.

bunu sana kimin yaptığını söylesem ağzın açık kalır, hadi canım olur mu öyle şey dersin :)

istanbul gibi bi şehirdeysen bi kaç tane kurs var bu elektronik müzik için, gidersin temellerini öğrenirsin sonra devam edersin.

öte yandan benim çok müzisyen arkadaşım var, hiç biri de 25 yaşında yeteneğini keşfetmedi. hepsi oldum olası daha çocukken benim gibi bunun farkına varmışlar.

ayrıca hep merak ederim, hakkaten böyle 25 30 yaşında yeteneğini keşfeden ve bi yerlere gelen birisi varmıdır acaba dünyada diye?
  • killerbee  (25.12.18 03:54:51 ~ 04:06:35) 
hiçbir şey imkansız değildir. hatta ve hatta yeterince uslu bir çocuk olursan şirinleri bile görebilirsin :)

işin profesyonel tarafını çok bilemeyeceğim ama garageband oldukça basit ve bir o kadar da sağlam bir program/uygulama.

belki onunla başlayabilirsin.
  • teritori  (25.12.18 09:58:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.