[]

mars'ta yasar misiniz?

bu soru bir varsayim sorusudur.

efendim, mars denen kizil gezegende koloni kurulmasi planlaniyor. eger isterseniz o kolonide yasayacak insanlardan biri olma durumunuz var diyelim. yasamak ister misiniz ve neden? cevabiniz evetse, abicim dunya neyinize yetmiyor? mars'a tasinmanin size ne faydasi olacak? tum hayatiniz fanusun icinde mi gecsin? millet bahcelerinde yayilin yuvarlanin iste. neyinize yetmiyor? mars'ta millet bahcesi mi olacak? bunun olmayacagini siz de biliyorsunuz.

-soru ile alakasiz bolum-

ek olarak, bildigim kadariyla mars'a inen insan evladi yok. mars'ta yasamak icin halihazirda uretilmis bir teknoloji gucu de yok insanoglunun. adamakilli mars'i kesfetmis degiliz.
elon'cugumun soylediklerine bakmayin.. fena sıkıyor. 2025'e o koloni yetismez bence. tum cahilligime dayanarak soyluyorum. elon isi erken teslim edip parasini ve sohretini tazeleme pesinde. populist ve girisimci adam. mars'a insan goturup dunya'yi mi kurtaracak?
bence, gereksiz bir hareket bu mars isi. siz bu konuda ne dusunuyorsunuz?

 
yaşamak isterim, intihar etmenin en havalı yolu olurdu.


  • Bruce  (24.12.18 23:42:33) 
Yasarim, bagcilardan kotu olacak hali yok.


  • acemi  (24.12.18 23:45:05) 
yaşarım. çünkü bu dünyanın düzeninden nefret ediyorum


  • purrty ploop  (24.12.18 23:45:47) 
Soruyu zaten yanitlamissin ek olarak verdigin bolumde


  • howfaristhesky  (24.12.18 23:47:16) 
Aslinda bakarsan bu soruya hayir yanitini verme imkanim var ve buyuk ihtimalle ben hayir diyecegim fakat bundan bir kac bin yil sonra dunyada isler kotuye gitmeye basladiginda ve marstaki yasam kosullari dunyadakine gore daha iyi olduguna karar verildiginde torunlarim bu soruya hayir deme imkanina sahip olmayabilir, dunyaki su kaynaklari biterse ve marsta bulunan su kaynaklari artarsa ve oksijen konusunda cozum uretilmisse Mars'ta, insanlar icin bu bir secim olmayacak, susuz kaldiklari icin goc edebilen edecek, edemeyen olecek!


  • nosmoke  (24.12.18 23:51:39) 
bağcılardan kötü olamaz +1


  • tabirimekruh  (24.12.18 23:58:12) 
Ama dunyadaki yasam bitme noktasina gelmisse eger ve insanlar Marsa gidiyorsa hayatlarini surdurebilmek icin dunyada kullanilan tum para birimleri degerini kaybedip, marsta kullanilan yeni para birimi bir an da su an ki USD yerine gececek, hos en cok uzay calismasi NASA tarafindan yapildigi icin orada kullanilacak para birimininde gene Americans hakim olacak diye dusunuyorum, 3. dunya ulkeleri dunya da olume terk edilebilir.


  • nosmoke  (25.12.18 00:22:05) 
Yaşarım. Bir ara sanki koloni için gönüllü başvurular filan alınma hikayesi vardı. Arkadaşlarla derhal basvuralım demiştik.


  • Amaranta ursula  (25.12.18 00:27:44) 
Yaşamın nasıl olacağına bağlı. Günlük yaşam için gitmezdim de bilimsel bir misyon olursa giderdim. Ayrıca bu tip teknolojilerin geliştirilmesine daha zaman olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ışık hızı, yapay zeka, ölümsüzlük konuşup duruyor da daha yüzlerce yıl var iyimser tahminle bunlara. Belki de insan biyolojik sınırlarına ulaşacak ve artık yeni bir şey icat edilemeyecek. Yıldızlara açılabilecek teknolojileri geliştirebilecek kadar zeki olduğumuzdan emin miyiz? 3d yazıcı gibi icatlar yeterince değer görmüyor şimdilik bilim-kurgu olan meseleler yüzünden.


  • nrn  (25.12.18 00:28:33) 
yaşarım, zaten dünyada da hayatım 15 metrekare yerde geçiyor. sıkılmam, yadırgamam.
hem biyoloğum ben, örnek mörnek toplarım analiz neyim ederim, uzaylı yemeği yaparım.
götürsünler beni.
  • niye ama  (25.12.18 01:01:12) 
Şu tüm hayatınız fanusun içinde mi geçsin sorusu güldürdü. Marsa yerleşilince astronot gibi yaşanmaz herhalde. 2025te olmaz tabii ama daha sonralarında buradaki gibi güzel bir dünya inşa edilebilir.

Elysium filmini izlemediyseniz bir bakın derim, onlar marsta değil bir uzay gemisinde ancak bildiğim uzay gemilerinden değil...

cdn1.thr.com
  • senolll  (25.12.18 03:43:57) 
Dünyalaştırma diye bir kavram var. Mars'ın kolonize edilmesi, bir üs kurulup kapalı alanda insanların çalışması/yaşaması başka bir şey. Mars'ı dünyalaştırıp, yaşanabilir hale getirmek başka bir şey. Bizim ömrümüz yetmez ama bir 500-1000 yıl sonra dünyalaştırılınca muhteşem olabilir. Düşünsene düşük yer çekiminde çok uzun ağaçların olduğu bir yer. Acaip eğlenceli olacaktır hoplaması zıplaması.


  • bos gezenin bos ustasi  (25.12.18 07:52:07) 
İyi bi lahmacun ustası da gelecekse yaşarım niye yaşamiim


  • Delay Fuze  (25.12.18 08:12:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.