[]

Hayatı Düzene Sokmak (İsyan İçerir)

Gençliğim elden gidiyor resmen kendimi tlc’deki umutsuz şişmanlar gibi hissediyorum. :( pamukkale üniversitesinde okuyorum ikinci öğretimim. Sırf bölümü çok istediğim için taaa İstanbul’dan buraya geldim. Baya ders katalogunu falan incelemistim derslerin iceriklerini arastirmistim cok hevesliydim. İlk dönem bu hevesle 3.20 ortalama yaptım ama sonradan o severek aldığım dersler hayal kırıklığına dönüşmeye başladı. Diğer üniversitelerin ders notlarına bakiyorum bizim ders icerigiyle alakasi yok. Onu gectim bizim ders iceriginin dersin adıyla da alakası yok. Heves falan kalmadı artık 3. yılım bitsin diye okuyorum resmen. Alttan dersim yok ama ortalama 2.78 e kadar düştü.

——Ana Soru——

2. Öğretim olmam ve derslerle ilgili bu hayal kırıklıklarım sebebiyle her şeyi salmış durumdayim. Gece 3-4’de uyuyorum öğlen 1-2 de uyanıyorum 5 de derse gidiyorum. O arada sadece yatakta oyun oynuyorum. Allah o Mobile Legends’ın da belasini versin ona da bağımlı oldum resmen. Ödevlerim projelerim var umrumda değil. Bugun boş günümdü mesela 2 de uyandim şu saate kadar oyun oynadım şimdi aksam yemeği yiyorum. Oysa sabah kalkip laboratuvarda odev yapmam gerekiyordu. Sabah 8-9 da uyanıp yürüyüş yapacağım, duşumu alıp ders çalışacağım ve daha sosyal olacağım bir hayat istiyorum ama kendimi bir şeyler yapmaya motive edemiyorum. Beni bu bataklıktan nasıl kurtarırız? Resmen yasama sevincim bitti bomboş insan oldum. :(

 
Öğrencilerin yüzde 80 i böyle:) Biz de böyleydik.
Ama bu kadar batma sebebin maddi olarak paraya ihtiyacın yokmuş gibi duruyor. Ben hep çalıştım öğrenci iken. hala öğrenciyim çalışıyorum.

  • trgydl  (24.12.18 21:51:28) 
Istanbul'dan Pamukkaleye gidersen olacağı bu. Alıştığın sosyalliği bulamayacağını baştan düşünmen gerekiyordu. Ağır olacak ama zamanında kıçınızı kırıp çalışmıyorsunuz sonra ağlıyorsunuz. Bataklıktan kurtulmanın tek yolu çalışıp okulu bir an önce bitirmek. Buradan Denizli'ye sosyal ortam ihraç edecek halimiz yok :)

Bu arada, senin okulunda İngilizce öğretmenliğinde Marmara Üniden yatay geçişle giden bir salak var. Feci pişman. Tanışırsan selamımı söyle, beraber oturun ağlayın.
  • birsürüsorumvar  (24.12.18 21:54:25 ~ 21:58:20) 
Erasmus yapabilirsin diyeceğim ama ortalaman da düşük. Ben yurtdışına gelince biraz daha fazla çalışmaya başladım. Daha az insan var iletişim için.


  • trgydl  (24.12.18 21:58:22) 
kendini baska orencilerle ve kendi okulunu baska okullarla ve kendi okudugun bolumu baska okullarin ayni bolumuyle kiyaslamayi birakman durumunda negatif dusunceler hayatindan cikacaktir.

hem ne mantikla kalkip kiyaslama yapiyorsun anlamadim. kiyaslama yapinca daha iyi mi oluyorsunuz? hayir. kendi bulundugun sartlar icinde elinden gelen en iyi seyi yapmaya bakmani tavsiye ediyorum. kendini gelistir adamim.
  • Leonardo~Da~Vinci  (24.12.18 22:55:38) 
Senin için neyin iyi neyin kötü olduğunu bilen bir kişi olduğun imajını veriyor yazdıkların. Bu yüzden ne yaşadığını bilen biri olarak, yarattığın değerlere bağlı olmayı sürdürürsen her şey istediğin gibi gelişecektir zaten demek istiyorum.

Ben de senin gibi ikinci öğretimdim ve okuldan uzaklaştım büyük bir dönem ve uzaklaştıkça her şey daha da zor gelmeye başlamıştı ve daha da uzaklaşmaya devam etmiştim. İlerde ne gibi avantajları kaçıracağımı bilmeyerek , böyle de olur canım olağanüstü bir zekaya sahibim ben diyerek şansımı baya bir zorladığımı ve ne yazık ki şu an hiç de iyi yapmadığımı anlıyorum.

Kendi kendine değerlerin yokmuş gibi davranıp, onlarla çatışacsğına, sanal yoldan mutlu olurken yorulacağına ; karar verip değerlerine hizmet ederken yorulmak daha iyi olmaz mı ?
  • halen  (25.12.18 01:01:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.