[]

uzun süreli schengen ve farklı ülkeden çoklu giriş

ikisi de çoklu girişli olmak üzere iki defa schengen aldım ama 6 ayı aşamadım. bu durumda sömestr tatilinde gezebildikten sonra yazın bir daha gitmek istesem karşıma yine vize derdi çıkıyor. bu sene yunanistan'dan deneyeceğim. 6 ayı biraz daha uzatabilmek için temmuz, ağustos gibi yaz ortasına denk gelen tarihlere yine çakma uçuş ve konaklama rezervasyonları yapmayı ve kosmos vize'ye sunacağım seyahat planımı da buna göre oluşturmayı düşünüyorum (bir ihtimal dilekçeyle de belirtilebilir, aşağıda başka bir duyuruda okudum).

bunun yanında yaz ortasındaki o tarihlere seyahat sağlık sigortası yaptırmak 6 aydan uzun süreli schengen vizesi alma şansımı artırır mı?


 
Bi kez 6 ay aldiginiz ulkeden tekrar deneyin. Ustuste alinca genelde kademeli olarak artirarak veriyorlar. Bir de siz uzun sure talep ediyor musun vize formunda? (Formda 6 ay mi yaziyosunuz 1 yil mi mesela?) sik girip cikmak istediginizden bahsediyor musunuz?


  • kuehles blondes  (24.12.18 20:14:36) 
daha önceki vizeler italya'dandı ama bu sefer yunanistan'ı gezmek istediğim için oradan başvuracağım. daha önceki başvurularda çoklu girişli talep ettim ve verildi. fakat seyahat planım ve bunu kanıtlayacak belgeler belli olmadığı için uzun süre talep etmedim. yani açıkçası biraz da adamların insafına bırakmıştım ama 1 yıl anlamında yemedi.

bu arada bizden talep edilen kalış süresini (6 ay - 1 yıl) isteyen maddeyi bilemedim ben. hangisiydi? 25. maddede sadece ilk seyahatin süresini giriyordum bugüne kadar. şimdi daha fazla süre göstereceğim ama işte seyahat sigortasını muhtemel yaz seyahatimdeki günleri de içerecek şekilde almak acaba ekstra fayda sağlar mı bana?
  • sanat guresi  (24.12.18 21:38:07) 
Istemezseniz vermiyorlar. Dilekcenizde belirtebilirsiniz. Su anda belli degil ama daha cok gezmeyi planliyorum. Uzun sureli vize alirsam da bu planlari gerceklestirebilirim vs diyeceksiniz.
Biraz aglamayana meme yok, isteyenin bir yuzu vermeyenin iki yuzu... boyle dusunmeli.

  • kuehles blondes  (24.12.18 22:34:30) 
Sigortayi bir senelik yaptir. Vize bir senelik cikmasa bile bir daha basvurman gerekecek o zaman kullanirsin.

Dilekcende de net sekilde belirt su tarihler arti su tarihlerde gezi planliyorum. Iki tarihi de kapsayacak sekilde vize talep ediyorum diye
  • havada bulut  (25.12.18 10:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.