[]

ingilizce öğrenme

günde 4-5 saat ingilizceye vakit ayıran biri 1 yılda toefl'dan 80 alabilecek seviyeye gelebilir mi? haftanın 7 günü 4-5 saat. biliyorum belki bu kadar matematiksel değil bazı şeyler ama iyi okulların bile hazırlığı eylül gibi başlayıp haziranda bitiyor ve haftanın 5 günü. bu yüzden olur gibi geliyor. haziran'dan sonra günlük daha fazla vakit ayırabilirim.

plan şu. günde 1 saat listening, 1 saat reading, yarım saat bir şeyler yazma ve her gün 20 yeni kelime. grammar konularına da haftalara bölerek çalışıcam. tek başıma çalışıcam. hoca yok. daha önce kursa gitmiştim ama grammar anlatıp geçiyorlar. o internette de var. tek sıkıntım bir şey yazıp, konuştuğum zaman hata yaptıysam bunu düzeltecek biri.

bu şekilde öğrenilir mi? özellikle listening için çok zaman ayırabiliyorum. yemek yerken bile kulaklık var ve bir şeyler dinliyorum.

 
ingilizce ogrenmek matematik veya fizik ogrenmeye benzemiyor. bugun formul ezberleyip yarin matematik sinavina girebilirim, ama bugun kalip ezberleyip yarin dil sinavina giremem. zaman isteyen bir sey yabanci dil ogrenmek.

evet. dediginizi uygularsaniz bir yilda toefl'dan 80 puan alabilirsiniz. size bir de notefull'u onerip kacayim ben.
  • Leonardo~Da~Vinci  (24.12.18 19:16:42) 
Bu dediklerinizi disiplinli bir şekilde yaparsanız öğrenirsiniz. Sadece speaking için bir başkası ile pratik yapmanız gerekebilir.

ama genellikle insanlarda böylesi bir çalışma programına uyacak öz disiplin olmadığı için her şeyin kursu var zaten. dershaneler, dil kursları, yoga vb için spor salonları he bu tür bir programı kişiler kendi kendine uygulayamadığı için. disiplinli birisi iseniz kesinlikle yapabilirsiniz.

daha önce kursa gittiğinizde gramer anlatıp geçmelerinin nedeni sizi güya bir seviyeye getirmek. ama o seviye tespit sınavları da verdikleri sertifikalar da çoğunlukla bir anlam ifade etmiyor. illa ki bir kursa gidecekseniz TOEFL veya IELTS benzeri bir sınavın kursuna gitmeniz, sınava girmeyecek bile olsanız.

Ya da sadece writing ve speaking için özel ders alabilirsiniz, ki bence de en verimlisi bu olur çünkü birisinin sizin yazdıklarınızı ve konuşmalarınızı düzeltmesi hem hızlı hem de pratik bir şekilde yol almanızı sağlar.

bol şans.
  • miss copernicus cadisi  (24.12.18 22:14:44) 
Disiplinli bir şekilde uyguluyorum. En azından yüzde 80 bozmadim bir süredir. Ancak 1 yıl yeterli mi bilmiyorum. Bu endişelendiriyor. Amacım agustos sonunda Thé economist okuyabilmek rahat rahat mesela. Günde 4 5 saat De azmis gibi geliyor. Belki fena değil ama sadece 1 saat bir şeyler okuyabiliyorum mesela.


  • nick bulamadim  (25.12.18 00:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.