[]

ağız gargaraları gerçekten yararlı mı?

ünlü bir marka var mesela naneli falan, gerçekten işe yarıyor mu korumada?




 
discime aynisini sordugumda duzenli fircalamak ve ip kullanmanin (ve dis yapin gerektiriyorsa arayuz fircasi kullanmanin) yeterli oldugunu gargaralarin gereksiz oldugunu soylemisti. o zamandan beri kullanmiyorum ben.


  • in vino veritas  (24.12.18 13:14:27) 
doktor bir işe yaramadığını söylemişti. hatta birden fazla doktor. faydası da yok zararı da demişti.


  • kablelvuku  (24.12.18 13:14:49) 
diş fırçalayamadığın ortamda ağız kokusunu gideriyor bişeyler yiyip içtikten sonra; gayet yeterli bir fayda benim için.


  • Bruce  (24.12.18 13:18:16 ~ 13:18:25) 
2-3 günde bir ya da çok şekerli şeylerle beslendiğin günlerde bir çay bardağı ılık/sıcak suya 1-2 çay kaşığı karbonatı ekleyip uyumadan hemen önce gargara yaparsan hepsinden daha fazla sonuç alırsın.

Hem doğal hem pratik hem de ucuz.
  • levent bilgen  (24.12.18 13:29:01 ~ 13:30:26) 
pek yaşlı bir kulak burun boğazcı, bunların tükürüğün yapısını bozduğunu, kullanılmaması gerektiğini söylemişti. boğazlarım şişken gargara vermemişti. aynı şeyin listerine vb. gargaralar için de geçerli olduğunu iddia etmişti.


  • retiredcolonel  (24.12.18 13:47:04) 
ben de sordum doktora. ağzını ferahlatmak dışında çok bir etkisi yok, illa kullanacaksan 10 gün kullan 10 gün kullanma, devamlı kullanırsan kötü etkileri olabilir demişti. diş aralarındaki kalıntılar vs. için en iyi çözümün diş ipi olduğunu söylemişti.


  • sir gawain  (24.12.18 13:55:33 ~ 13:56:59) 
Yirmilik dişimi çektirdikten sonra doktor tavsiyesi ile listerine kullanmaya başlamıştım. Bir şişe bittikten sonra kullanmayı bıraktım fakat iki gün sonra ağzımın içerisinde bi sürü yara çıktı. O günden beri düzenli kullanıyorum.

Faydasını bilmem ama beni kendine mecbur etti meret.
  • veys zimmer  (24.12.18 13:59:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.