[]

iki genc dagci turist kizin oldurulduguyle ilgili haber

televizyonlarda denk geldiniz mi?

fas'ta isid tarafindan oldurulduler. tv yok, internette gordum ben. haber olmasi mi engelleniyor acaba diye merak ettim.


 
Olay fasta geciyor, olenler baska ulkeden. Bizim ulke icin cok da haber degeri yoktu bence.

Denk gelmedim tv'de.
  • acemi  (24.12.18 12:10:00) 
Avrupa basininda yer bulmustur muhtemelen. Acemi+1


  • stavro  (24.12.18 12:22:20) 
anadolu ajansı zamanında işıd'ı hoş gösteren çok haber yaptı. Türkiye'yi yönetenlerin bence işıd ile çok derdi yok. bu yüzden haber olmaması normaldir. Eski başbakanımız işıd için "tepkisel bir oluşum" dememiş miydi?


  • ebabil curnatasi  (24.12.18 12:27:59) 
muhtemelen yayın yasağı getirildi. olay iki dağcının öldürülmesi değil, iki iskandinav (yani islam coğrafyasıyla alakasız, hobi amaçlı oraya gitmiş, konuyla alakası olmayan) dağcı kadının ışid tarafından başları kesilerek katledilmesi ve bunun videoya çekilmesi. sözlükte bile 3 gün sadece bu haber konuşuldu. çünkü ölenler siyasi değil, asker değil, gazeteci değil, ortadoğulu değil, o yüzden kendinle özdeşleştiriyorsun. normalde medyanın köpürte köpürte haber yapabileceği bir olaydı.


  • sir gawain  (24.12.18 12:32:46 ~ 12:34:20) 
ben de oyle dusunuyorum. yoksa kurbanin milliyetinden, failin dininden de bagimsiz bir sekilde iki genc kizin kafalarinin kesilerek oldurulmesi her ulkede haber degeri tasir. ki nelerin nelerin ana haber bulteninde saatlerce gosterildigini dusununce...


  • jimicik  (24.12.18 12:35:03) 
show haberde denk geldim sanki bir iki gun once. ya da baska bir kanaldi.


  • exlibris  (24.12.18 12:44:42) 
üğpoıuy duyuru açmıştı video linki bulamadım diye, ona link buldum öyle haberim oldu.

o da sözlükten görmüştür.

valla gömüyoruz ediyoruz ama bu arada kaynayan gözden kaçan haberler yine az süre de olsa sözlük moderasoynunun elinden kurtulup bize ulaşıyor.
  • killerbee  (24.12.18 12:46:51 ~ 12:48:10) 
ben gördüm haber kanallarında ilk gün, sonraki günlerdeki haberlerde yoktu tabi.
ama olmuyor zaten
endonezyada 250 kişi öldü o bile kaçıncı sıradaki haber oluyor, öncelik cumhurbaşkanı suriye çekilme vs. ondan sonra 2 gün endonezya haberi oluyor bu dediğin türde haberler ise sadece ilgili gündeki haberde oluyor, sonra bir daha olmuyor. bir de saatle alakalı mesela sabah kuşağında verdiyse en fazla bir de öğlen kuşağında veriyor, bitti. akşam kuşağında olmuyor.
bir diğer faktör (ne uzattım)
bazı gündemlerle çok ilgili bu haber kanalları
mesela çevre geri dönüşüm, hayvanlara işkence... bu ara gündem bunlar
bunlarla ilgili bi haber olsa her bültende yayınlarlar
  • niye ama  (24.12.18 13:13:43) 
Bu arada haber ilk ciktiginda kimin oldurdugu belli degildi.
Birini aklamalarina gerek yoktu video falan sonradan cikti.

Ama oyle ulkeler icin bunlar siradan seyler, hindistanda benzerlerini her sene 10 kere duyuyuoruz
  • acemi  (24.12.18 19:04:35) 
ben duydum haberlerde. feci şekilde öldürüldüler diye verdi kanalın biri.


  • for day to break  (24.12.18 19:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.