[]

Günümüzde iyi biri olmak

Arkadaşlar günümüzde iyi biri olmanın pek bi getirisi olduğunu görmüyorum insanlar kendine güvenen fırlama esprili becerikli insanları seviyorlar acaba yanlış mı düşünüyorum bu dünyada becerikliysen iyisin herkes senin yanında dürüst iyi biri olman bişey ifade etmiyor yanılıyor muyum acaba




 
evet %100 doğru.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.12.18 11:21:15) 
yaniliyorsun.


  • proteus  (24.12.18 11:21:59) 
insanları iyi-kötü diye sınıflandırmazsan rahat edersin. sen de başkasına göre iyi değilsindir.


  • sir gawain  (24.12.18 11:22:25) 
beceriksiz iyi birindense becerikli, özgüveni yüksek iyi birini tercih ederler her zaman. bunda anormal bir şey yok.

"beceriksiz, özgüveni yok ama çok iyidir" cümlesindeki iyi olmak o.
  • zgrydn  (24.12.18 11:26:56) 
tamamen doğru. iyi ve doğruları söyleyen biriysen sıkıntılı sorunlu vs görülüyorsun.


  • mikahakkinen  (24.12.18 11:28:11) 
iyi biri olmanın getirisini beklemek abes zaten, baştan yanlış bir düşünme kalıbı. ayrıca fırlama, esprili, becerikli olunca iyi bir insan olamıyor mu?

dersen ki, sadece iyi ve dürüst olmak insana bir şey kazandırır mı? mehh, kavun değil ki dibini koklayıp iyi olduğunu anlıyayım derim.
  • re noreno  (24.12.18 11:46:29) 
dürüstler her zaman kazanır.


  • lata  (24.12.18 12:42:13) 
İyi biri olmak sana bazı "getiriler"den bir süre mahrum edebilir belki. Ama bir şey ifade etmez olur mu? Bence iyi olmak dünyadaki en önemli, en anlamlı durumlardan biridir. Eğer iyi olmakta derinleşirsen kendine güven, beceri gibi kavramların ötesine geçersin. Diyelim insanların ilgisini, takdirini bekliyorsun, günün sonunda "iyi"ler onları da alır. Ama iyilik çok zordur da... Emin misin iyi olduğuna, her durumda vicdanını tertemiz koruyabiliyor musun? Bu kelimelerin anlamları üzerinde düşünmeni öneririm, iyi nedir mesela? Düşünmeden, bilgilenmeden iyi olmak zordur. Özgür olmadıkça da iyi olunmaz. Pek felsefe oldu. :)


  • ebabil curnatasi  (24.12.18 12:52:07) 
Oooo ahlak felsefesi... İyi olmanın tanımını yapmak o kadar zor ki. Mesela Aristippos’e göre; "haz veren şey iyi acı veren şey kötüdür". Ben de bir nebze böyle düşünürüm kendimce iyi olmaya çalışırken. İyi olma çabamın kaynağı somut bir getiri değil, ruhsal bir doygunluk. Fakat biraz daha derin düşününce iş karmaşıklaşıyor. Çünkü belirli şartlar altında ne kadar kinlensem de, ne kadar istesem de kötülük yapmayı başaramam. Hep bir şey durdurur insanı. O zaman iyi olma durumunu, kötü olmama durumu ile bütünleşik düşünmek gerekiyor. Karşıdan gelen eylem beni çıldırtsa da bilerek karşıdaki kişiye kötülük yapamam mesela. Diğer bir taraftan eylemi yapan kişi de önemli. Mesela ayağına yetişkin bir insan sürekli basıp dursa fazlaca sinirlenir insan. Ama bu ayağa basma eylemini 2 yaşındaki bir çocuk yapsa, o zaman sinirlenmez. Bazısı da tam tersi durumda sinirlenmez. O zaman eylemin kendisi de direkt olarak iyi veya kötü olarak sınıflandırılamaz.

Bunların hepsini aşmayı başarsak bir de tam sizin dediğiniz toplum ahlakının iyi tanımı var. Bazı toplumlarda kadının tek başına sokağa çıkması kötüyken, bazılarında oldukça normal. Dürüst olmak da tam bunun gibi.

Oldukça zor bir soru yani sorduğunuz. Aristippos'un düşüncesini savunurken bazı çatlaklar çıkıyor ortaya. Mesela şiddet onlardan biri. Kişiye haz verirse iyi kabul etmek oldukça tehlikeli olurdu. Buraya kısıtlayıcı bir tanım arıyor o zaman insan.
  • windowsguvenlikduvari  (24.12.18 15:41:39 ~ 15:47:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.