[]

Fotoğraf çekmek hakkında destek :(

arkadaşlar birkaç ürün satmayı düşünüyorum da, bunun için fotoğraf çekmek istedim. ancak öyle karanlık çıkıyor ki, çıldırmak üzereyim. photoshopta renk açarak bile düzelmiyor.

urun.n11.com

2 adet bu ışıktan var.
içlerinde ise;

www.fotozeynep.com.tr

bu ampulden var.

fotoğraf makinesi olarak sony a6000 var elimizde.


hepsini kuruyoruz. ürünün karşısında fotoğrafı çekiyoruz. ama rengi bile belli olmuyor. değil düzgün çıkması.
gerçekten kafam allak bullak oldu.

profesyonel bir sonuç beklemiyorum zaten.
ama ürünün arkasındaki beyaz zeminin rengi beyaz bile gözükmüyor. ben bunu anlayamadım bi türlü açıkçası.

tek beklentim: ürünün arkaplanındaki beyazın beyaz gözükmesi.
ve size şuan paylaşayacağım fotoğrafta boncuklar aslında mor olmasına rağmen siyah gözüküyor. onların mor gözükmesi lazım. tek istediğim şey bu.

 
çadır içinde çekiyorsunuz değil mi ürünü ?


  • mortality  (24.12.18 07:39:40) 
iso kaç? bu işler pek öyle kolay olmuyor.

yani ben fotoğraf çekeyim arkası tam beyaz olsun gibi. kaliteli stüdyo ekipmanları kullansan bile fotoşop da bayağı bir uğraşıyorsun.

eğer yapamıyorsan ve ufak şeyler çekeceksen ışık çadırı al kendine.

o ışıklar da yetmez, gün ışığında çekmeye çalış.

yapman gerekenler temel olarak shutter speed 1/50, f yerine göre 2,8- 5,6 arası, iso da makinanın kapasitesine göre artık işini çözene kadar arttıracaksın

yine olmuyorsa, isoyu kapat shutter speedi 1-1,5 saniyeye kadar uzun pozla

makina tripod üzerinde olsun ve makinaya dokunmadan çekmen gerekiyor, uzaktan kumanda veya deklanşöre bastıktan 3 5 saniye sonra geç çekmesini ayarlayabilirsin

raw olarak çekeceksin, ondan sonra da ağır fotoşop gerekir.
  • killerbee  (24.12.18 08:34:22 ~ 09:18:51) 
pozlamayı ayarlarını aç. +1,+2 işini görebilir. ve white balance a dikkat et kullandığın ışık ile uyumlu olsun


  • bilgisayar ogretmeni  (24.12.18 08:59:17) 
pozlama yapamıyorsundur. bari otomatikte çek.


  • argent dawn  (24.12.18 09:03:01) 
çekmek istediğiniz objenin ne olduğu da önemli. ayrıca beğenmediğiniz fotoğrafı da ekleseniz problemin ne olduğu daha rahat anlaşılır. eğer hafif bir ürünse bir softboxın üzerine koyun. diğer softboxı da üstten ışık verecek şekilde ayarlayın (ikisinin arasına koyun yani ürünü). istediğiniz görüntüyü elde edebileceğinizi düşünüyorum.


  • görünmezkaza  (24.12.18 10:54:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.