[]

Markette satılan yumurtadan civciv çıkabilir mi?

Bugün bi videoda gördüm de eleman bıldırcın yumurtasını uygun nem ve sıcaklıkta bekletip 10 yumurtadan 1 tanesinden bıldırcın çıkarttırıyor.

Bu mümkün mü? Evetse tavuk için de mümkün mü?


 
pek sanmıyorum. hem o tavukların olduğu bölgeye bir horoz girme ihtimali zayıf hem de yumurta oldukça uzun süre soğukta taşınıyor.


  • orpheus  (23.12.18 23:39:06) 
Yumurtalar döllenmediyse mümkün değil, endüstriyel tavukçulukta/hayvancılıkta markete gelmesi çok mümkün değil bu yumurtaların ama arada kaçtığı olabiliyor sanırım.


  • angelus  (23.12.18 23:58:48 ~ 24.12.18 00:01:23) 
Marketten değilde bakkaldan alinandan çıkmıştı


  • all girls dream  (24.12.18 00:02:15) 
Bir yumurtadan civciv çıkabilmesi için o yumurtanın döllenmiş olması yani tavuklarla horozun bir arada bulunuyor olması gerekir. Bu da köy yumurtalarında ve belki gezen tavuk yumurtalarında mümkün.
Döllenmiş yumurtadan civciv çıkabilmesi için yumurtanın 20 gün süreyle belirli ve sabit ısı ve nem ortamında tutulması ve belirli aralıklarla çevrilmesi gerekir ki bu da ancak kuluçka makineleriyle mümkün.
Konunun heveslileri için şu şekilde küçük, 7 yumurtalık kuluçka makineleri de var. Ancak bu küçük makineler çevirme işlemini yapmıyor. O işi saat kurup kendiniz yapmanız gerekiyor.

www.youtube.com
  • oguz altun  (24.12.18 00:28:34) 
Bıldırcında çıkma ihtimali daha yüksektir, çünkü tavuk yumurtası gibi profosyonel üretimhaneler değil de daha bireysel işletmelerde elde ediliyor bıldırcın yumurtası.

Sürünün içinde gözden kaçmış erkek varsa denk gelebilir.

Ama tavuk yumurtasında çok çok zor, çünkü daha civcivken horozlar ayrılıyor yumurta üretim merkezlerinden.

Gözden kaçsa da daha cinsel erişkinliğe ulaşmadan horoz belli olur ayrılır.

Horoz bir tavukla çiftleştikten sonra tavuğun bir hafta on gün kadar yumurtladığı yumurtalar döllü oluyor, belki araya bir horoz karıştığında bu süreyi göz ardı edip risk alıyorlardır.

Fakat yumurtalar dolaba girdikten sonra döllü de olsa bir daha civciv çıkmıyor.

Döllü olsa da civciv çıkarmak için uygun ortam gerekli, marketten alınan tavukta gerçekten imkansıza yakın.
  • John Bloor  (24.12.18 09:46:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.