[]

siyah noktalardan kurtulmak

erkeğim. düzenli olarak peeling, temizleme jeli, nemlendirici vs. kullanıyorum. her akşam yüzümü yıkayıp nemlendiriyorum. cildim düzgün aslında. baya baby face'im ve herhangi bir sivilce vs. bir şey yok. kaymak gibi. hatta temizlik ve nemlendiriciden dolayı baya iyi. ama geçende gün ışığında baktım ve bazı siyah noktalar hiç geçmemiş ve sıkmam gerekti. bunun başka yolu yok mu? o kadarı sıkılmaz ve sürekli sıkmak gerekiyor. hem acıtıyor hem zaman alıyor ve tam da olmuyor zaten. bazı kadınları görüyorum makyajsız bile ciltleri kaymak gibi. neler yapıyorsunuz?

peeling ile genel siyah noktalar gidiyor cilt pürüzsüz oluyor ama derinlemesine temizlenmiyor.


 
2 ayda bir falan profesyonel cilt bakımına gidebilirsin
çinko, biotin kullanabilirsin
bir de gerçekten temizlemek ve gece nemlendiriciyi mutlaka kullanmak gerekiyor.
peelig yaparken pamuk kullanın.
  • jimjim  (23.12.18 20:22:24) 
bir arkadasimin inanilmaz duru bir cildi vardi, ama geceden sabaha siyah noktalari beliriyordu. o da her gun burnuna peeling yapiyordu. sikintili bolgeye yagsiz nemlendirici kullaniyorsunuzdur, herhalde; yine de yazdim.


  • e haliyle  (23.12.18 20:42:23) 
porları genişletip (buharla) derin temizleyici uygulayıp (sabun + maske [kil maskesi ya da kökten koparan soymalı maske]) en sonunda MUTLAKA porları kapatıp (soğuk kompres olabilir ya da sıkılaştırıcı fonksiyonlu ve işe yarar bişey varsa) sonra da nemlendirici sürmek lazım bence, teorik olarak. Sıkılaştırma öncesi sürülen nemlendiricinin de o porlara girip, yağ ve kir biriktireceğini, temiz cilt üzerine hızla siyah nokta üreteceğini neden kimse söylemiyor anlamıyorum. Teknik olarak böyle olur gibi bence.


  • neynep  (23.12.18 20:51:34) 
@jimjim profesyonel bakım nasıl bir şey mesela? nerede olabilir?


  • hknty  (23.12.18 20:55:35) 
pek uygun bir örnek olmıcak ama :D şu kızın cildinde resimde makyaj yok sanırım. kapatıcı vs. bu şekilde bir cilt için ne yapıyordur?

www.instagram.com

birçok kadının makyajsız hali böyle ama fotoğraf bulamadım şimdi.
  • hknty  (23.12.18 21:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.