[]

boğaz ağrısı için antibiyotikten başka çare yok mu?

hiç boğaz kültürü yaptırmadım ama bendeki muhtemelen bakteri kökenli çünkü antibiyotik kullandığımda iyileşiyordu.
üşütme kaynaklı boğazlarım şişti ve yutkunmakta zorluk çekiyorum. kulaklarımın içi kaşınıyor/acıyor. sürekli tuzlu suyla gargara yapıyorum ama henüz iyileşme kaydemedim. bunun antibiyotiksiz iyileşme yolu yok mu?



 
Vücut direncini arttırmaya çalış, boğazını tahriş edecek şeylerden uzak dur(kola kahve vs)
Zencefil gibi doğal ağrı kesiciler kullanabilirsin bol bol bitki çayı içmeni öneririm.

Majezik'in boğaz spreyi var ağrıyı alır biraz.

Örnek alıp bakmak lazım bakteri kaynaklı ise yazar zaten doktor antibiyotik.
  • bos gezenin bos ustasi  (23.12.18 11:55:21) 
bogaz ağrısı için spreyler var gerçekten etkili oluyor..


  • strobist  (23.12.18 12:05:53) 
Zencefil+limon+bal ve sıcağa yakın ılık su bunu yapabilirsin.birde adaçayı iyi geliyor.


  • brnbrs  (23.12.18 13:14:04) 
türkiyede en yaygın sağlık sorunlarından birisi d vitamini eksikliğidir.
d vitamininizi en az 70'e getirip orada tutun.

  • aslindasorunumpsikolojik  (23.12.18 13:23:32) 
zencefil+limon+bal +1
kesin çözüm

  • steve rogers  (23.12.18 13:38:03) 
adaçayı bana iyi geliyor. bir de boğazıma vicks sürüp kaşkolla bağlayıp bi gece öyle yatmak da iyi geliyor. iki gündür dediğin durumdaydım ben de bu sabah epey iyi oldum artık sıfır antibiyotik ve sadece bunlarla.

ha belirteyim ateşiniz çıkarsa mutlaka antibiyotik almanız, daha doğrusu bi doktora gitmeniz gerekebilir. ben ateşim çıkmadığı için ilaç alma yoluna gitmedim.
  • nolmus yani  (23.12.18 14:28:13) 
alkol alıyorsan votka ya da boğma rakı iyi geliyor boğaz enfeksiyonlarına.
www.reddit.com

  • gibicibicis  (23.12.18 14:29:28) 
fıs fis en guzeli. gun boyunca surekli kullan kadife gibi kaplıyor orayi.


  • hasmetizm 2046  (23.12.18 19:01:51) 
Altin sut denilen seyden yapip ic gunde birkac kere, yani iyilesene kadar. 1er cay kasigindan daha az toz zerdecal, toz zencefil, biraz toz karabiber. Bunlari yapabiliyorsan hcevizi sutu ile yoksa ihlamur gibi kaynar suyla karistir ic.
Ama en onemlisi surekli hasta oluyorsan bagisikligini guclendirmen lazim, ben de 2 yil oncesine kadar oyleydim. Her ay bogazim siser ve antibiyotik icerdim. Bundan su sekilde kurtuldum:
Kışın her sabah 1 adet D vitamini (tup degil 1000lik vitamin), 1 adet probiyotik ve imuneks plus. Bu kadar!
Hasta olacak gibi hissedersem de sabah bunlara ek 1 tane 1000lik C vitamini ve bu dedigim altin sut karisimi.
Guclenmek icin vucudunuzdaki yararli bakterileri guclendirmeniz lazim ki bunu da probiyotikle yapabilirsiniz. Nitekim antibiyotikler zararli bakterilerle beraber yararlilari da silip supuruyorlar vucuttan ne yazik ki:(
  • martini girl  (24.12.18 02:44:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.