[]

Celcelutiyye

Celcelutiyye duası için ne düşünüyorsunuz?

Kimi kaynaklar epeyce övmüş.
Kimileri ise "zırva" filan demiş.
Kafam karışıyor.

 
Mobildeyim takip


  • seyyar satıcı  (23.12.18 11:59:53) 
Zırva. Kuran oku.


  • sekerse tehlike  (23.12.18 13:40:16) 
Faydası olsa Mustafa Ceceli'ye olurdu. Karısı İntizar'la güreş yaparken kameralara yakalandı garibim.

Berekatuh.
  • tugrul berekatuh  (23.12.18 14:10:24) 
@ sekerse tehlike

Eyvallah.
Dayanak, açıklama filan ekleyebilirseniz aydınlanabiliriz.
  • orhangutan  (23.12.18 14:13:51) 
@ tugrul berekatuh

Anlayamadım üstad.
  • orhangutan  (23.12.18 14:15:13) 
Dayanak derken şöyle; kuranda pek çok örnek dualar mevcut. Peygamberlerin hangi hallerde ne tür dualar ettiği görülebilir. Allah bunları boşuna seçip koymamıştır kurana. Ve bu celcelutiye duası kuranda bize örnek verilen dualara benzemiyor. Hatta bazı noktaları sakıncalı bile olabilir detaylı incelemek lazım. Ayrıca duanın makbul olanı, yaratıcı ile araya hiç bişey koymadan samimi şekilde yapılanıdır. Dua eylem ile desteklenmelidir. Allah ihtiyaç sahiplerine yardım edin diyor, biz de onları görünce allah yardım etsin diyoruz mesela. Eylem gerek.


  • sekerse tehlike  (23.12.18 14:30:48) 
İslam dininde böyle büyülü sözcüklere yer yoktur. Şu duayı şu kadar okuyan cennete gider. Acaba doğru okuyabildim mi falan... bu din okuyun akledin çalışın diyor. İnsana emeğinden başkası yoktur diyor.


  • sekerse tehlike  (23.12.18 14:35:47) 
@ sekerse tehlike

Söyledikleriniz dogru, ancak (beni affedin) genelgeçer şeyler.
Bilmiyorum bu duayı okudunuz mu? mealini, tefsirini incelediniz mi.
Allah'ın isimleri sayılarak yardim isteniyor. Sakat bir durum varsa seçemiyorum.

Allameden bu duayı mühim bulanlar, övenler, tavsiye edenler varmış.
Aktarıldığına gore Imam-ı Gazali, Gümüşhanevi, Nursi gibi kişiler hayırla anmışlar. Duanın kendisi de (kaleme alan, yahut nefes veren kişi babında) Hz. Ali'ye atfediliyor.
sorularlaislamiyet.com

Sorumu tasavvuf, tekfir vs. tartışmalardan gayrı sormak isterim. Tabii böylesi mümkün mü bilemiyorum.
Ama gerçekten, sahiden, hakikattir ki, okuduğum çelişkili şeyler kafamı karıştırıyor.
  • orhangutan  (23.12.18 16:23:28) 
Merak edip çevirisine baktım. Son on, on beş beyiti falan sanki sonradan kağıda yazanların düştüğü notlar. 60'lara kadar falan "evet dua bu" derken sonradan "bu dua öyle iyidir şöyle aslandır kaplandır" moduna geçmiş. Sonradan düşülen şerhler de araya karışmış gibi görünüyor. Neyse şahsi fikrim "bu duayı oku cennet garanti" babında şeyler büyücülüktür.


  • alperz  (23.12.18 16:48:52) 
@ alperz
Yemin ederim hislerime tercüman olmuşsunuz.
Hz. Ali'ye atfedilip, diğer halifelerin de hayırla yad edilmesi, ve son bölümdeki diğer şeyler... Bilemiyorum
  • orhangutan  (23.12.18 17:07:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.