[]

55 bin tlye kadar araba

Gerekli bilgiler: kullancak kişi acemi şoför ilk arabası, şehir içinde kullanılcak nispeten küçük ve otomatik araç istiyorlar. Düşünülen seçenekler ise sıcaktan soğuğa:
Yaris
Fiesta
İ20
Clio
Corsa
Kabataslak düşünceleriniz neler olurdu, biz pek anlamıyoruz da ^_^

 
En guvenlisi: fiesta. Acemi icin onemli unsur güvenlik. Zimba gibi yol tutuşu var. 1.4 tam otomatigi denk getirilmeli.

En sorunsuz: yaris. Sanzimanini pek bilmiyorum ama tork konvertorlu otomatigi (yani tam otomatik) varsa alinir.

En yakisiklisi i20 ama bu paralara bulunmaz otm. Alinacaksa cam tavanli alinmali cunku.

Clio'yu geciniz.

En hizli satılan: Corsa D. 1.4 tam otomatik olmak sartiyla. Easytronic asla almayin. Yari otomatik olan yani.

Size tam bir f/p araci soyleyeyim, yari otomatigi bile alınabilir sorun potansiyeline ragmen. Peugeot 208. Bir arastirin. Kullandim. Tavsiye edrrim.

Ancak benim onceligim fiesta, sonra da corsa olurdu.
  • alfist  (23.12.18 08:13:35) 
İ10 gayet güzel bir araç.aon dönemin en çok satan a sınıfı aracı.


  • sapkasiz cikmam abi  (23.12.18 09:23:24) 
@alfist @menten

2013 MODEL OTOMATİK FORD FİESTA
İlan No: 638557727
www.sahibinden.com

Bu nasıl? Bu fiyata kacmaz gibi mi?
  • pegi  (23.12.18 09:52:26) 
hocam o aradbadan kosarak uzaklas. tavan haric komple boyali ve neden boyali oldugu belli degil. aracin sasisi hasar gormus olabilir, hava yastigi acmis olabilir vs vs. kisacasi o arac alinmaz.


  • 1917  (23.12.18 10:17:48) 
bu grupta en sıkıntısız yaristir. clio en az yakanıdır. fiesta kalastır, manevrası azdır. sıkıntısız bir corsa mutlu eder.


  • mikahakkinen  (23.12.18 10:42:17) 
@pegi, galerilerden uzak durun. Oz babanız bike galericilik yapsa babanızdan bile almayin.

Ben 4-5 sene yaptim bu isi. Midem kaldirmadi.
  • alfist  (23.12.18 11:40:51) 
En az yakanı clio olur. Yaris sıkıntısız olur. Fiesta bütün dünyada sürüş keyfiyle bilinen bir araçtır. İlk defa kalas diyeni duyuyorum valla. Çok pis yol tutar. Bu sınıfta da Polo'yla kapışabilecek tek araç odur. Ben olsam Fiesta alırdım. Bakım masrafları ve yakıt tüketimi Clio'dan fazladır ama daha tok bi arabadır.


  • thewhitewolf  (23.12.18 12:16:50) 
sana ne almayacağını ve nedenlerini söyleyeyim. ona göre seçim yap. bu yüksek kilometreli otomobillerde sorun yaşamamanı sağlar.

otomatik alma
-----------------

easytronic dediğimiz sistem aslında manuel şanzımandır (f17 5 vites veya m20 6 vites şanzıman) ama bir robot senin yerine pıt pıt debriyaja basar. soruna açıktır. dikkatli kullanman gerekir (mesela d'yen r'ye alırken, mutlaka 1 saniye civarı boşa takman lazım). üstüne bir daha parça bulamazsın (inanmıyorsan sor bir yetkili bayiye sıfır parça var mı elinizde diye).

klasik otomatik şanzıman alma. alacağın arabanın şanzımanı düşük tork kaldıran bir sistem olacaktır. bu husus arabanın zaten b sınıfı dandik bir otomobil olduğu ile birleşince yokuş aşağı giderken titreme gibi sikko problemleri olacağı ve üreticinin bu problemi bilmesine rağmen çözmeyeceği anlamına gelir. çünkü o araba ucuzdur ve çözmeye de gerek yoktur.

şanzıman yağ boruları yıpranır, bir gün kopar, şanzıman yağ seviyesi de yanlış kontrol edilirse (aslında şanzıman sıcaklığı yüksekken kontrol edilmeli) şanzıman yağsız kalacağından içindeki her parçayı yakarsın. bu sefer de ülkeye 0 kilometre şanzıman sokmak her yiğidin harcı değil. şanzıman rektifiyecilerde yapılması gerek.

bak henüz edc, dsg gibi çift kavramalı şanzımanlara girmedim.


dizel partikül filtreli araç alma

--------------------------

dizel partikül filtresi genelde euro 5 ve üstü emisyon normlarına sahip otomobillerde oluyor. filtre tıkanır, basınç fark sensörü arızalanır, nox sensörlerinde yamukluk çıkar, araç kontak çevirdiği an mutlaka uzun yol gitmesi gerekir.

eğer euro 4 motorlu bir araba alırsan bu parçalarla uğraşmazsın. en kötü ihtimal turbo değiştirirsin.

aklıma geldi, devam ediyorum.

lpg'li otomobil alma, alacaksan da aşırı beslemeli motora sahip olmasın (turboya veya kompresöre), aşırı beslemeli olmayacaksa (yani atmosferik) hiç bir zaman euro 6 normuna sahip olmasın.

---------------

aşırı besleme ile lpg birleşince pistonlara yazık oluyor. motoru açıp rektifiye yaptırmak zorundasın. bunun dışında euro 6 atmosferik araçlar yakıt kalitesine ve mekanik ayar değişikliğine karşıçok hassaslar. zamanlama ayarları yakıt - emisyon - güç dengesini sağlamakla görevli. motorda minik bir şey değişince başta zamanlama kayış veya zinciri kasnakları olmak üzere, kam mili ayarlayıcısı gibi sistemler hasar görüyor.

start stoplu araba alma

-------------

alıyorsan da start stop özelliğini hiç kullanma. çünkü sistemin çalışmama şartları epey çok. üstüne bayiler start stop çalışmaması şikayetini onarabilecek kapasitede olmayabiliyorlar. "lan neden çalışmıyor?" diye kendine dert edersin, çözemezler, daha dert olur.
  • rain when i die  (23.12.18 12:41:33 ~ 12:48:15) 
Tork konvertorlu klasik otomatik sanzimani alma diyen ilk kisiyle duyuruda karsilastim. Asil cift kavrama vs alinacak urun degil hala (zf disinda) . Hala en temizi kkasik otm sanzimandir.

Sorun cikarmasi icin tecavüz etmek lazim o sanzimana.
  • alfist  (23.12.18 13:19:34) 
@rain onu alma, bunu alma iyi güzel de ne alacağız. Direkt marka model yıl şeklinde birkaç örnek paylaşabilir misin? Söylediklerini eleyince aklıma araba gelmiyor.


  • chicha  (23.12.18 13:30:02) 
iyisi mi sen hiç araba filan alma.


  • belirsizlik  (23.12.18 15:57:31) 
@alfist işim gereği problemli arabalar ile ilgileniyorum.

@chicha bence alınabilecek en iyi otomobiller 2000 başlarında tasarlanmış ve 2000 ortasında makyaj görmüş c sınıfı araçlar. golf 5, astra h, focus 2 ve benzerleri. bunlar boyut olarak anormal değiller, parçaları da bulunuyor, sorun çkartma potansiyeli olan elektronik oyuncaklara sahip değiller.
  • rain when i die  (24.12.18 00:08:04) 
fiesta net kalaştır, neyine şaşırıyorsunuz. arabanın manevrası sıkıntılı vs.
yol tutuşunda da polonun yanına yanaşamaz bile. herkes araçların sıkıntılarını söylüyor, onu alma bunu alma diye ancak her aracın kronik sıkıntıları mevcut.
eaystronic çok kötü bir şanzıman ancak tam otomatik özelliği olmadığı için arızası da çok pahalıya mal olmaz. f/p bakarsan burada temiz yaris 2. elde önde.

lpgli araç alma diyorsunuz benzin 6.50 dizel 6.20 nere almıyor ya? opel corsa 1.2 tüpte 18 kuruş yakıyor. adam f/p arıyor. gitsin o zaman sıfır b sınıf araca 100bin tl versin hiç sorun yaşamasın bu mu öneri? @rain ?
  • mikahakkinen  (24.12.18 09:05:38 ~ 09:06:59) 
www.youtube.com

Polo'nun yol tutuşu bu işte.

Konfor derseniz tamam da, Polo Fiesta'dan daha iyi yol tutuyor demek, hele hele Fiesta Polo'nun yanına yaklaşamaz demek çok acayipmiş.

Ford'un ticari araçları bile herhangi bir markanın en iyi modellerinden iyi yol tutar.

Her markanın bir kimliği var. Ford=yol tutuş. Vw=Konfor. Toyota=Sorunsuzluk vs. vs.
  • alfist  (24.12.18 15:01:08) 
hepinize çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.ama bugün 38binde 2014 bi micrayla anlastık yarın satışı gerceklestircez muhtemelen, insalla doğru bi secim olmustur ^_^


  • pegi  (24.12.18 23:44:28) 
@alfist istediğin kadar fordu övebilirsin ki bunu avrupa fordlar için söylüyorum, ford vwin yanına yanaşamaz bile. sen çok seviyor olabilirsin ancak iki araç arasında fiyat farkı varsa marka değeri ve kalite anlamında fark vardır. ki vw forda göre her anlamda üstün bir markadır. aynı grubun aynı segment aracı leonla golf bile yol tutuşu anlamında farklıdır. fordun yol tutuşu senin kriterlerine göre iyidir. bana göre iyi değildir. bunu savunmanın gereği yok.

ayrıca yolladığın videoda sürücü hatası var, ayrıca bu adam 150yle viraja giriyorda arabamı atıyor. valla kimse kendi malına kötü demiyor sen fordunla mutlu ol kardeşim :)
  • mikahakkinen  (26.12.18 11:18:21 ~ 11:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.