[]

''yaşa göre standardize edilmiş hız'' ne demektir?

prntscr.com

bu tabloyu anlamaya çalışıyorum. çok makbule geçer. teşekkür ederim.


 
çeviri hatası muhtemelen rate, oran.


  • niye ama  (22.12.18 22:41:23) 
@niye ama, oran olarak kabul edersek ne anlama geldiğini açıklayabilir misin? örneğin uterus serviksindeki 4.5 ne ifade ediyor? Bilal'e anlatır gibi.


  • Corrigan prefers beer  (22.12.18 22:58:40) 
burada 2 önemli husus var
1- toplumlarda nüfus dağılımları farklı farklı
bu nedenle aynı hastalık x toplumunda %3 görülürken y toplumunda %10 oranında görülür demek, (prevelans) özellikle de o hastalık mesela ileri yaşta çok görülen bir hastalıksa ve iki toplumdan biri daha yaşlı bir toplumsa karşılaştırmanın sağlıksız olmasına neden oluyor. işte o yüzden standart bir 100.000 kişilik nüfus alınıyor -burada dünya standart nüfusu dediği o >>bu nasıl belirleniyor açıp okumak lazım ben de bilmiyorum. sonra işte bizim baktığımız ülke (burda türkiye) şayet bu standart nüfus ile aynı dağılıma sahip olaydı o zaman bu ülkede görülen a b c özelliklerinin oranları ne olacaktı, diye bakılıyor: yani o ülkedeki ölçülen vaka sayıları belli bir formülle standart nüfusa uyarlanıyor. buna da age-adjusted rate deniyor.

2- o görülen 43- 4 rakamları 100.000 nüfustaki vaka sayısı..ama bu sayılar bana az gibi geldi. yani benim bildiğim 100.000'de 100lerde filan meme kanseri bizde fazla düşük, buraya göre.
  • niye ama  (22.12.18 23:35:07) 
tani konulmasi, kayda alinmasi hizi muhtemelen. rapora baktigimda anladigim bu.


  • e haliyle  (22.12.18 23:35:15) 
  • efx  (23.12.18 01:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.