[]

beşiktaşa ne oldu öyle ya?

diagne yoluna devam ediyor ondan mı böyle oldu yoksa güneş'ten mi?




 
BJK yönetim, teknik ekip ve topçular tümü çuvalladı. Takım da yaşlandı. Yaratıcı futbolcu eksikliği var. Bir iki yıl önce 10 milyon avro bonservis biçilen Tolgay Arslan kadro dışı bırakıldı mesela. Oğuzhan çıtkırıldım birisi ve taraftarla arası bozuldu. Kaleci süpriz goller yiyerek takımı zor durumda bırakıyor. Forvette looser olan Pektemek'e kaldık. Daha ne olsun aq ?
Muhtemelen Şenol devre arasında ayrılır. Keşke daha uzun yıllar kalabilseydi, ama hoca da yıprandı. Yönetimle arası da bozuk.

  • alicandan  (22.12.18 21:46:36) 
fikret orman ünal aysal sendromuna tutuldu.


  • asilsiz suclama  (22.12.18 23:01:03) 
Oğuzhan, Olcay, Sosa, Atiba, Tolgay, Marcelo gibi şampiyonlukta önemli payı olan futbolcular ya bedavaya ya çok ucuza alınmıştı. Yönetimde kim geldi kim gitti bilmiyorum ama son iki yılda transfer "aklı" çok şaştı. Hem gereksiz para dökülüyor hem verim alınamıyor. Bir de zamanla takım yaşlanıyor. Şu anki kadro yaşlı ve yetersiz. Bir de kiralık transfer kolaycılığına çok güvendi Beşiktaş. Bonservis vermediğin için tatlı geliyor ama adam seneye yok ve haydi bakalım tekrar takımı baştan kur. Yâni yönetim hataları etkili.

Hoca da eleştiriliyor haklı olarak. 15/16'daki oyunu oynatan kendisi olduğuna göre kalite problemi yok hocada. Ama son iki yılda tutarlı ve istikrarlı bir oyunu yok takımın. Bâzen "Quaresma'ya ver 234387 orta yapsın"a dönüyor iş. Tabiî eldeki kadroya göre bir taktik kurabilirsin ama eldeki malzemeyi de iyi değerlendirebiliyor mu emin değilim.
  • istambul  (22.12.18 23:21:50) 
besiktas'in kadrosu rakiplerine gore daha az secenekli, daha az yildizli idi epeydir.
fb'yle yarisip sampiyon olduklari ilk sene fb'nin kadrosuna bir bakiniz, van persie'ler diego'lar, nani'ler. markovic'ler (o zaman ciddi yildiz adayi idi), kjaer'ler. yalniz forvette van persie'nin arkasinda sow bekliyordu, onun da arkasinda evvelki yilin gol krali fernandao. daha da doymayip bir onceki sene sahane top oynayan bursa'dan iki yildiz oyuncuya dunya para verdilerdi.

bjk'nin o surecte elle tutulur yedek forveti, yedek savunma orta sahasi yoktu.

ilerleyen surecte gs'nin, hatta basaksehir'in kadro derinligi cok daha iyi oldu hep.

bjk ne yapmisti. taraftar baskisini azaltmak icin "feda" sloganini yukseltmis, buna uygun hoca (aybaba) ve transferler yapmisti. ucuzu transferler. bunlarin hepsi tutmadi. biz simdi tutanlari (oguzhan, tolgay, atiba, cenk, marcelo, fabri) animsiyoruz. ama, genc, potansiyelli bir kadro oldu. kadro surekliligi ile, yakalanan bir hava ile (bilic'in katkisi inanilmazdi orada, dunya kupasi finalisti hirvatistan'in sistemini benimsedi takim, ve o zayif kadrolarla arsenal'e, totthenham'a kok sokturdu) basarili olabildi.

bu noktada ihmal edilen seyler vardi.

1- takimin kadro derinligi hala cok kuvvetli degildi. onemli defolari vardi. bu nedenle kolay kirilma yasayabiliyorlardi. (benfica macinin ilk yarisi bir isarettir misal, ama cogunluk ikinci yarinin sarhoslugunu yasamayi tercih etti)

2- yukaridaki zaaflar, kirilganliklar kadro dengesi ile bertaraf edilebiliyordu. fabri, her mac yuzde yuzluk goller cikariyor, karsi karsiya toplar cikariyordu. bu seviyedeki bir takim icin bunlar alarm demek. ama hersey normalmis gibi yaklasildi.

3- en buyuk mesele borc. sampiyonluk ardindan da yazmis idim. besiktas'in yuzunde koca bir yara var, ciban yarasi gibi. bugun sarhoslukla sevinip unutuyorlar. ama yarin sabah yine aynada olacak. (burada salakca laflar oldu, sampiyonlar ligi'nden, oyuncu satislarindan bir suru para gelmis, bunlar neredeymis? falan filan. bunlari soranlarin durumun ciddiyetini idrak edemedigi anlasiliyor) borcu cevirebilmek icin baska bir yola saptilar. yildizi parlayan oyuncuyu, yuksek bedel teklif gelirse satalim dediler. bu, takim iskeletine, devamliligina onemli sekte vurdu. (g.birligi, gaziantep, sakarya vs. gibi turkiye'de boyle oyuncu yetistirip satma uzerine cark kuranlarin hangisi basarili olmus?) takimin kadro derinligi zaten iyi degil, yildizlar (rakiplere gore) eksik. ama uyum var, parcalar birbirine denk dusmus, bir arada oynayarak esgudum kazanmis vs. bu oyuncular birer birer ucup gidince, kadronun eksikligi, zayifligi daha da belirginlesti.

4- taraftar (istanbul'un diger iki buyuk takiminin taraftari gibi) gerceklikle baglarini kopardi. hayal aleminde, simulark'larda yasiyor. tuketici-taraftar olmus. golleri, basarilari, guzel hareketleri, akitilan teri, emegi yiyip bitiriyor tuketiyor doymuyor. sabir yok, oyunun ozune saygi yok, oyunculara saygi yok,basariyla guzel oyunla bile doymuyor. ucuz transfere sovuyor, pahali transfere camur atiyor, hamal oyunculara kufrediyor, surekli yeni model oyuncu, takim (aslinda oyuncak) istiyor. bu, uc buyuk takimin da dibe vurusunda onemli bir etkendir. basaksehir'de topu iskalayinca, formsuz haftalar gecirince soven, takip edip tehdit eden taraftar yok.

5- futbol ortami, turkiye'deki baska pek cok sey gibi kokustu. sizdirilan belgeleri takip ederseniz, cikar ve menfaat ortamini daha net secebilirsiniz. yukarida sayilan nedenlerle yonetimlerin isi cok zor, cikisi olmayan yerler var. ama, yonetimlerin yaptiklarina bakarsaniz, sizdirilan belgelere bakarsaniz, pek oyle bir dert yok gibi zaten.
  • viva paulista  (23.12.18 07:09:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.