[]

Balat semtindeki herkesin fotoğraf çektiği yerler

Beşiktaş semtinden Balata meşhur herkesin fotoğraf çektiği Instagramda ki karelerin olduğu yere gitmek istiyorum toplu taşıma ile oralara nasıl giderim ve fotoğraf için oralarda nereleri önerirsiniz.

Benimde oralarda fotolarım yoktu bende eksik kalmıyayım :D


 
Oraları komple gezmek lazım


  • tolgame  (22.12.18 20:12:54) 
i.hurimg.com

Şu yukarıdaki yer, ta İstanbul'a öğrenci olarak gitmeden önce içimde bir ukteydi. Çok otantik bir bina. Sırf orayı görmek için gittim. Herifin biri jip park ettiği için çektiğim fotoğraf istediğim gibi çıkmadı ama görmüş oldum.

birazdahanın tarif ettiği güzergahı izleyin. Eminönü'nden Eyüp'e giden otobüslere binip sahilde inersiniz, Cibali'den derinlere, Balat'a, Fener'e girersiniz. Öyle "Şurası, şurası" diye sayılacak belirli bölgeler yok, gezmek zorundasınız. Ama kendiniz göreceksiniz ki ilginç şekilde koca semt, fotoğraf çekilmek için dekore edilmiş gibi. Fener'e uğrarsanız Fener Rum Erkek Lisesi'ni görmeyi ihmal etmeyin. İstanbul'da bulunduğum süre içerisinde görene kadar varlığından haberimin dahi olmadığı kale gibi kıpkırmızı bir yapı.
  • habes papaz  (22.12.18 20:22:28) 
Zeyrek civarı gerçekten güzel, bir gün oralarda fotoğraf çekerken, mahalle çocuklarından biri gelip, 'abla neden sürekli burada fotoğraf çekiyosunuz' diye sordu, çok gülmüştüm. Süleymaniye ve çevresi de fotoğraf çekmek için çok güzel, soruyu soran kişinin merak ettiği bu bilgiler değil belli ki ama madem Balat dışında değişik yerler öneriliyor, ben de Rüstem Paşa Mahallesi'ni tavsiye ederim, bayağı dik bir yokuş ama çıkıldığında değiyor manzarayı görünce. Instagram'da buralarda çekilmiş çok fotoğraf olduğunu sanmam, bir Balat İncir Cafe gibi popülaritesi yok.


  •   (22.12.18 22:04:45) 
o taraflara kadar gitmişken kariye müzesi'ni de görebilirsin bence. hatta kariye'den başlayıp aşağı doğru inmek belki daha mantıklı olur. epey restorasyonda ama restorasyonun şu anki kısmı bittikten sonra bu açık olan kısımlar kapatılacakmış diyorlar, o yüzden şu an açık olan kısımları görmek gerek, daha uzun yıllar bu iş böyle sürüp gidecek gibi duruyor.


  • bi mekan  (23.12.18 02:08:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.