[]

Sözlüğe ilgi nasıl azalır? Azalacak?

Sonuçta facebook a ilgi bile azalıyor. Sözlüğün nesi eksik?




 
Tkwitter cikinca azaldi zaten bu azalmis hali degil mi


  • 000000  (22.12.18 02:03:31) 
ilgi/yazar oranı oldukça azaldı.


  • turk mavisi  (22.12.18 02:11:35) 
facebooka ilgi azaldı ama facebookun sahibi gitti whatsappı instagramı aldı onları büyüttü. totalde müşteri sayısını çoktan beşe ona katlamıştır.

sözlüğe de ilgi bir şekilde azalmaz. ekşi şeyler var, soruları cevaplayan ünlüler var. ya da arada ortaya saldıkları troller var, haberlere konu olan. koca şirket kurdu adamlar, batırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar :) daha başka şeyler de çıkar ileride.
  • birsürüsorumvar  (22.12.18 02:19:27) 
sözlüğe ilgi azalmadı. isteyen aylık hitlerine, günlük kullanıcı sayısına, ülkedeki site sıralamasına bakabilir.

belli kesim tarafından eskisi kadar sevilmiyor ama onlar da hala giriyor. mesela ben. hiç gündemi vs okumak istemiyorum çünkü yazılan şeylerde ilginç, komik, beni iyi hissettirecek hiçbir şey yok. fakat bir ürün, bir yer hakkında türkçe bir şey okumak istiyorsam sözlük hala türkiye'deki neredeyse derli toplu tek kaynak.

google'da ne aratsan zaten sözlük üst sırada. 20 yıllık birikim sebebiyle bir şekilde yolun sözlüğe düşüyor bir şey araştırırken. bu sebeple myspace gibi vs olmasına imkan yok.

sözlük büyük teknolojik değişmeler yaşanmazsa ayakta kalmaya devam eder. bu değişimler yaşansa da kendini değişime uydurup ayakta kalmaya devam eder muhtemelen.
  • kamile necaset  (22.12.18 02:24:31 ~ 02:25:51) 
ilginin de kalitesi var. eskiden parmakla gösterilen bir olguyken, şimdi inci sözlükten farkı yok.

2010 da sözlükteyken benden önceki yazarlar sözlüğün ne kadar bozulduğundan bahsederdi. benden sonra da bu şekilde devam etti bu serzenişler.

geçen sene netflix rezaletinde uçurulmuştum. farkettim ki, sözlüğü sevmiyorum ama mesajlaştığım insanlar var diye girip takılıyorum. uçtum rahatladım.

muhtemelen uçurulmasaymışım da entrylerimi siler gidermişim.

kaldı ki yazar olmanın da hiç bir artısı yok, mesaj atabiliyolar, rezalet konularında çaylak entrysi girsen bile müşteri hizmetleri hemen mesaj atıyor yardımcı oluyor falan.

özetle o güzel yazarlar sözlüğü terketmeye 2010 da başladı ve git gide arttı.

şu an bildiğin bamya tarlası gibi sözlük

sözlüğün günümüzdeki kullanım amacı, fuckbuddy bulmak, trollük yaparak para kazanmak, sosyal medya yönetimi gibi 50 tane fake hesapla parayla entry yazmak, reklam.

kalite diye bişey yok, ha enes batur izleyip bi yandan da aleyna tilki dinlemişim, ha gitmişim, ha sözlükte takılmışım.

vakti zamanında entrylerimi okuyup beni takip eden birisiyle otobüste karşılaşmıştım, abi ben seni 3 senedir her gün takip ediyorum demesi bile yetmişti.

yazdığım konu denizcilik üzerineydi. bu arkadaşta yeni stajer kaptan olmuştu.
  • killerbee  (22.12.18 08:36:08 ~ 08:39:36) 
eskiden sozluk basinda oturup o gun yeni girilen entryleri okusan bile bir sey ogreniyordun. entry girenler internet erisimi olan okumus etmis kisiler ve universite ogrencileriydi. ben de cok okurdum. normalde ogrenemeyecegim bircok kavrami sozluk sayesinde ogrendim. sozlugu 2003 yilinda kesfettim.

simdi badiler&favladiklarinin disina cikmiyorum. onlar bile bayiyor. bunun disinda sanat eserlerine bakiyorum. sarki, film, album, kitap vs..

degerli zamanimi neden ne idugu belirsiz kisilerin yazdigi sacmaliklara ayirayim. normalde iplemeyecegim, yolda gorsem yuzune tukurmeyecegim, fakat internet erisimi olup yazabilen kisilerin dusuncelerini niye okuyayim.

gider kitap okurum, film izlerim. ingilizce makale/kitap okur ingilizceye katki yaparim.

yazmak dersen, yaziyorum. insanlarin hayatina dokunmak hosuma gidiyor. yaziyorsun, bakiyorsun 100+ kisi favlamis. sanki konferans salonunda 100+ kisiye fikrini anlatmissin. favlamayanlarla birlikte belki 1000 kisi. bu super bir sey. burada yazdiklarimin kose yazisina, haberlere vs. baska yerlere ulastigina cok sahit oldum. insanlara ulasma imkani guzel.

gunumuzde okumak yazmak yani text degil gorsellik revacta. yeni neslin ilgisi bunlara daha fazla. belki cikacak yeni uygulama&sitelerle azalir ama halen zirvede kalir.
  • tabudeviren  (22.12.18 08:58:19 ~ 09:01:26) 
azaldı zaten. anketler kopya başlıklar ile dönüyor sözlük. ağır leş


  • hasmetizm 2046  (22.12.18 09:05:29) 
5veya 10 yıl önceki sözlük ile şu anki hali aynı mı sence?önceleri entry okumak için can atılırdı, şimdi takip ettiklerim haricinde baktığım hiç bir halt yok. Duyuru da sözlükten daha uzun süre zaman geçiriyorum.


  • oligomer  (22.12.18 10:47:24) 
en az 5-10 senesi daha var. 2000 sonrası doğan, yazılı iletişimle alakası sınırlı nesil 25-30 yaşına gelecek. bizler de elimizi eteğimizi yavaştan çekeceğiz, tıpkı 2006 - 2007 öncesinde sözlükte aktif olan kitlenin çoğunun çekildiği gibi.


  • zgrydn  (22.12.18 12:01:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.