[]

Cesaret sonradan olabilen/gelişebilen bir şey mi?

Trafikte insanlar hiç kimdir nedir bakmadan saldırabiliyor ya böyle olmak için ne yapmak lazım?

Aklıma başka bir şey gelmediği için trafiği verdim, çoğaltabilirsiniz. Özetle kavgayı ilk başlatan olabilmek için ne yapmak lazım?


 
Doğuştan bence. Misal horoz dövüşünde cesur horozu tutsan bile diğerini tepeler. Karakter meselesi yani.


  • her gece aç  (22.12.18 00:49:22) 
2 tip cesur insan vardır. Biri salaklıktan ileri gelen, içinde bulunduğu durumu idrak edemeyen cesurlar. Ki trafikte arabadan inenlerin %100'ü bu gruba dahil.

Bir de hakikaten cesur olan, sonuçların farkında olup bunu bilerek göze alan insanlar vardır. Fethi Sekin gibi, Ömer Halisdemir gibi.

Kavga başlatan dallamalar cesur falan değil, beyin yok onlarda. 2 defa bana da yaptılar arabasını bağlattım, kendisini de gözaltı yaptım, abi çekmeye başladılar hemen. Ee hani çok yiğittin bi kimliğe eridin gittin demezler mi?
  • bos gezenin bos ustasi  (22.12.18 00:55:11) 
Doğuştan geliyor bu. İnsanın içinde olacak bence. Trafik falan bilmem ama buraya bir ara kavga duyurusu açmıştım silmişlerdi argo var diye. Neyse, beni görsen kavga etmeye gerekmez dersin ama ben bal porsuğu gibi dayak yiyeceğim olaya bile girerim. Bıçak görsem geri çekilmem çünkü gururuma yediremem.

Haa bunları övünmek için söylemiyorum. Huyum böyle, amcam böyle, onun oğlu böyle, herkes böyle a.q.
  • eazy  (22.12.18 00:58:40) 
bunu niye merak ettiniz, ben de onu cok merak ettim.

gerilmemek icin yillarca meditasyon yapiyor, dua ediyor, bedenlerini yoruyor insanlar, siz tersini istiyorsunuz. tuhaf...

kavgayi ilk baslatan olmak icin orselenmis, bu yuzden hincla dolu filan olmak lazim; ornekler cogaltilabilir.
  • e haliyle  (22.12.18 01:07:39) 
Eazy'yi yakın tarihte koğuş ağası olarak ya da derinliği 1.50, boyu 1.80 bir yeri fethetmiş bir cesur olarak bulacağız.

Bos gezenin bos ustası'na ek, gözaltına ya da mahpusluğa rağmen delikanlılıktan (!) vazgeçmeyen kişiler de mevcut. Mühim olan, aradığınız hayat o mu.

Sorunuza gelecek olursak: Belki yeteri kadar sınanmadınız? Bacınıza laf atılınca onun güvenliğini sağlayıp kaçmak korkaklık değildir. Onu orada bırakıp kaçmak korkaklıktır. Size "dübürüne erkeklik organımı sokayım" diyen adama aldırış etmemek değil, sizi yatırıp dübürünüze erkeklik organını -rızanız dışında- sokacak kişiye direnmemektir. Makul insan böyle davranır.
  • farabi  (22.12.18 01:09:34) 
aptallikla cesurlugu birbiriyle karistirmisiniz.

cesur olmak, ayaklarin tir tir titrerken bir adim daha one atabilmektir.

mesela daga tirmanmak cesaret ister, istifa edip is kurmak cesaret ister, iyi gazeteci olmak cesaret ister... asil cesurluk bu gibi seylerdedir.

sizin bahsettiginiz seyleri ben cesaret kategorisinde degerlendirmiyorum. siddet aptalliktir.
  • Leonardo~Da~Vinci  (22.12.18 01:11:33) 
kesinlikle sonradan değişip gelişebilir. psikanaliz gördm çok değiştim. dolmuşta inmek için seslenemezdim, insanlara hayır diyemiyodum.
şimdi ortalığı ağlatıyorum

  • gadlemler  (22.12.18 01:19:56) 
sizin bahsettiginiz cahil cesareti. cok kolay elde edilir. a haber seyredin, yanina da show tvden diziler, sabah kusagi programlari falan... yemek olarak agirlikli beya ekmek yiyin, 1 tas corba 1 somun ekmek misal sabah kahvaltiniz olsun. cebinizde bes kurus paraniz olmasin, fakat 20 ay taksitle iphone alin, hicbir ozelligini de kullanamayin onemli olan cepte tasimak yoksa gercekten birsey yapmak gibi bir derdiniz yok. zaten hicbir potansiyeliniz de yok, mesleginiz veya kariyeriniz yok sadece isiniz var. birkac seneye gavur ellerde robotlarin yapacagi turden islerde calisiyorsunuz. yani super bir kaybedensiniz, daha da kaybedecek bir seyiniz yok, bir allahtan korkuyorsunuz, baska da birseyden evelallah korkmuyorsunuz. boyle bir insansaniz her ortamda kavgaya girer hatta ilk siz baslatirsiniz.

akilli ve medeni insanin mesguliyetleri vardir, birisini kavga edecek kadar onemsemez. bence siz ikinci secenekten olun ama olmazsaniz da cozum basit, dogal seleksiyon :) o yuzden az gelismis insanlar cok cocuk yapiyor zaten, kolay harcanacagi icin...
  • mavicorap  (22.12.18 03:47:23) 
o tamamen testosteron, fazlası olunca agresyon yapıyor, diğer hayat sıkıntıları ve stres ile de birleşince kişilerin gözü dönüyor.

bu cesaret değil aslında. o anda güç aldığı ve güvendiği temeli olan bir durum yok o adamın sadece ilkel bir dürtü ile saldırganlaşıyor.
  • orpheus  (22.12.18 16:17:09) 
O adamlarının çoğunun sıkıntıları var. Kimisi asgari ücretle çalışıyor. kuru ekmekle karın doyuruyor. kimisinin eşiyle, çocuğuyla problemi var. kimisi hergün patrondan fırça yiyor. Çoğu hayatta adam yerine konmamış hayatı boyunca hor görülmüş insanlar. bu insanlar tabii ki öfkeli olur.

bazısının kaybedecek bişey yok. cezaevine de düşse koymaz ona.
  • komando kani var bende  (22.12.18 16:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.