[]

Ücretsiz izin sigortalılık süresine sayılıyor mu?

Devlet memurlarının aldığı 1 yıllık ücretsiz izin sigortalılık süresinden sayılıyor mu? Yani ücretsiz izin alınan 1 yıllık dönemde kişi yine sigortalı oluyor ve sigortası devlet tarafından ödeniyor mu?

1 yıl ücretsiz izin kullanan kişi 1 yıl daha geç mi emekli oluyor?

Daha da netleştirmek adına;
10 yıllık devlet memurunun, direkt istifa edip 5 yıl sonra görevine geri dönmesi ile, 1 yıl ücretsiz izin kullandıktan sonra istifa edip istifasından 4 yıl sonra görevine dönmesi arasında bir fark var mı? Bu iki durum arasındaki fark emeklilik süresini, yaşını, primini vs. etkiler mi?

 
konunun uzmanı değilim ama bir devlet memuru olarak cevap vereyim. 1 yıl ücretsiz izinde devlet senin hiçbir sigortanı ödemiyor, hatta gss primini kendin yatırmak zorundasın ücretsiz izin döneminde. emeklilik meselesi ise yaşına, ne kadar çalıştığına ve hangi tarihte işe başladığına göre değişir. ama eğer emekli maaşı alacağın tarih açısında soruyorsan etkilemez çünkü sanırım yaşın itibariyle en erken 60 yaşında emekli olabilirsin.


  • benim de soyleyeceklerim var  (21.12.18 22:14:37) 
Ücretsiz izninde sigortan yatmaz ama zaten yaş bekleme muhabbetinden dolayı çok anlamı yok.
ancak ilginç bir şekilde gss sigortan yatıyor, yani sağlık sistemini sigortalı olarak kullanabiliyorsun.

  • alicandan  (22.12.18 01:01:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.