[]

üniversite sınavına internetten hazırlanan birine ne önerirsiniz?

evde, internet yardımıyla çalışacak biri nasıl daha iyi sonuç alabilir eldeki imkanlarla?




 
Bol bol deneme çöz. Konu eksiğini hallet halletme fark etmez . Denemedeki Bunu eksikler zaten seni onlara bakmaya itecek. en güzel denemeyle yaparsın.

Saçma sapan sınavda hayatta çıkmayacak olup ama konuyu öğrendi mi acaba diye sorulan fen lisesi matematik sorularına bakma bile. ALES mantiginda artik sorular. Güncel soru bul. Kırtasiye kırtasiye gez gerekirse. İncele kitapları. Anlıyorsun zaten neyin iyi neyin kötü olduğunu. Denemeler de aynı şekilde. Saçma sapan denemeler çözme. Ama ayda 2 deneme çözmüş olman lazımdı şu ana kadar mesela. Hatta her hafta 1 tane cozerim ben yerinde olsam.

Konu eksiğin için bir sürü video var zaten youtube da gerisi sana kalmış.

Ek olarak DH da sınav WhatsApp grupları olur. Oradan da yardir. Soru atarsin + motivasyon. Bizim grup 7. Yilinda hala muhabbet ediyoruz arada. Güzel arkadaşliklar da kuruluyor bu vasıta ile.
  • westblack  (21.12.18 18:01:44) 
Anlatım videoları izlemek kesinlikle konu anlatımlı kitaptan daha yararlı olur. Kısa bir aramayla Türkçe olarak şöyle bir site buldum artık üniversite sınavında neler soruluyor nasıl yapılıyor bilmiyorum ama bir bak: www.khanacademy.org.tr İngilizcen varsa dereden okyanusa geçiş yaparsın yoksa da tavsiye olarak öğren.


  • nrn  (21.12.18 18:02:52 ~ 18:03:30) 
evde herhangi bir konuda kendi basina calisacak insan oncelikli kendi takvimini yapmali, ayni dershanelerde oldugu gibi, hangi hangi hafta hangi ay neyi ogrencen neyi tekrar edicen, neyin sinavini yapican ne zaman deneme sinavi yapican bunlar hep kendi basina belirleyeceksin. daha sonra istersen birseyleri degistir ama sinavdan en az bir ay once hersey bitmis ve bir kere tekrar edilmis olmali, son ayi yoksay zaten belki arada hasta olacaksin, bir engeller cikacak vs, yani aksilikler icin o bir ay senin amortisorun boylece sinavda hicbir puruz hissedilmeyecek.
gelelim en buyuk yapilan yanlisa;
gece calismak, kahveye abanmak, kendini eve katip butun gun calisicam diyip malak gidip yatmak oyun oynamak, evi temizlemek, ders calisacagin zaman okul gibi zilin alarmin calacak, oturucan masanin basina, no excuses.
calismaya basladiktan sonra planlanmis kucuk ve buyuk molalarin olacak bunun icin pomodoro kullanabilirsin, fakat mumkun oldugunca telefondan kullanma dandik bir alarmli saat al, 50+10 dk lik alarmlar kur, iki uc defa boyle kisa molalardan sonra bir tane buyuk bir saatlik molan olsun, yemegini ye, dizini izle, cayini kolani icerken oyununu oyna sonra geri masabasina...
arada mola/izin gunlerin olsun, arkadaslarinla bulus, sosyal hayattan kopma, spor salonuna git, sinemaya git, muzeye git ama sakin gunlerce evden cikmamazlik yapma. hicbir yapacak bir sey yok cik yarim saat 1 saat parkta bahcede ara sokaklarda yuru, zihnin bir acilir kendine gelirsin, hatta en guzeli sabah kahvaltisindan once veya sonra masaya oturmadan bir spor patlatmak.
eger kuralli planli kendi strese sokmadan ilerlersen cok guzel bir yil gecirip cok da basarili sonuclar alabilirsin.
  • mavicorap  (21.12.18 20:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.