[]

İş değişikliği, maaş sorunsalı.

Merhabalar, ahali;

Bir duyuruyu cevaplarken aklıma geldi bende konuyu duyuruya taşımak istedim.
5 yıl deneyimli mühendisim, sanayi, talaşlı imalat, tecrübem var. İSG ve iso süreçlerinde tecrübeliyim. ERP ve iş süreçlerinde deneyimliyim. vs. vs.
6 bin net kazanıyorum, kazanç harici konulardan çalışma konforu, iş tatmini vb. iş değişikliği düşünüyordum.
Görüştüğüm yerlerde genelde maaş beklentimin çok yüksek olduğu cevabını alıyorum.
Otomotiv yan sanayi, saç metal pres kalıp döküm demir çelik alanları genelde ilgilendiğim firmalar. Bir mühendis olarak dolu bir cv ile 5 yıl deneyim ile 6-10 bin arası bir maaş beklentisi az mı, çok mu?
Maaş beklentisi sorulduğunda 7-8 bin tl diyorum bu arada net. Ama olması gereken minimum 10 bin bence ama artık çok çok çok dedikleri için 9-10 bin diyemiyorum.

Fikirleriniz benim için önemli.
Saygılar...

 
önemli olan, aldığınız ücretin karşılığında bu kadar katma değer yaratıyor musunuz? sorusu. 10 bin net ücretin brütü 16.250, işverene maliyeti 19 bin TL. yıllık primle birlikte 250 bin tl. işveren net ücrete bakmaz, işveren maliyetine bakar.

soruna cevap: 6-10 bin büyük bir aralık, 6-8'e kadar verebilir, fazlası için çok karlı bir sektörde bulunması zor bir mühendis olmaz lazım.
  • Jesus Christ  (21.12.18 14:54:19) 
Hocam otomotiv yan sanayinde imalat mühendisliği diyorum. 3 vardiya 7/24 parça basıyor. 500 kişi çalışıyor. Toyotanın sevkiyatı bitiyor, fordun sevkiyatı başlıyor o bitmeden tofaşın sevkiyatı başlıyor. Daha nasıl bir karlı sektör olsun:)
Metal, demir çelik desek hakeza öyle 250 bin tl demişsiniz de.
O mühendisler olmasa o patronlar o Land'lara, SClass'lara binebilecek mi çok merak ediyorum?
Ayrıca ben 10 bin lira net maaş alınca 9 bin tl kim kime ödüyor ondan bir davacı olalım. 10 bin maaşın 9 bin bürütü çıkmaz heralde
  • graywolf  (21.12.18 15:04:44) 
@xportant anlamadım.

Dolu dolu bir cv, 5 yıl sanayi imalat tecrübesi. İso, isg, çevre, sap, fuarlar şunlar bunlar yapmadığımız öğrenmediğimiz şey kalmadı.
Şuan 30-40 kişi çalıştıran firmalar bile mecburi e faturaya geçti dostlar bu firmaların tamamı 10 milyon tl üzeri yıllık fatura kesiyor. 100-200 kişi çalıştıran firmaların yıllık kestiği faturalar 50 - 100 milyon tl işin ERP tarafından görerek söylüyorum.
Bana vereceği 10 binle daire bile alamıyorum. Ölelim mi?
  • graywolf  (21.12.18 15:09:34) 
5 senede %50-60 civarı zam aldım ama döviz bazında maaşım yarı yarıya eridi. bugün %100 zam yapsalar işe başladığımdaki hayat standardımı anca yakalıyorum. o yüzden beklentinizi anlıyorum ama hiç bir işveren böyle düşünmüyor.

iş görüşmeleri stratejik bir oyundur. ilk maaş önerisini daima karşıya yaptırmanız gerekir ki kontrol sizde olsun. beklentinizin altındaysa ve pazarlıkla kurtarılamayacak seviyedeyse beklentimin altında der masadan kalkarsınız. üstündeyse ise biraz daha pazarlık yapıp daha iyisini alırsınız.

edit: 240000tl şirkete masrafı var 10000 lira net maaşın. şuradan hesabını görebilirsin: www.maashesapla.com
  • argent dawn  (21.12.18 15:20:24 ~ 15:22:05) 
çalıştığınız sektöre vakıf değilim ama hem mühendis olup hem de alanda tecrübeli böyle bir adama kanaatimce 10K bile az.


  • lazpalle  (21.12.18 16:25:39) 
adamsin laz


  • graywolf  (21.12.18 16:42:04) 
5 yıl tecrübe az değil çok da sayılmaz. 6-8 bin net beklenti makul.
8-10 bin net alan müdürler var.
aslansın kaplansın, 20 bin de hakediyorsundur da olmuyor maalesef.
  • parka  (21.12.18 16:47:24) 
İşveren tarafı olarak söylüyorum ki, bize değil devlete kızın :) Son 1 senede sadece elektriğe %80'e yakın zam geldi. Döviz kuru malum. Enerjiye, işçiliğe, servise, yemeğe, hammaddeye, vergilere, zorunlu yönetmeliklere,vs kadar zam gelirse ve devletin sanayiciye desteği bu kadar sınırlı olursa maaşlar da bu seviyelerde olur. Bir çalışanın işverene maliyetini ne siz sorun ne de ben anlatıyım. Bu krizde net 6 bin bile iyi bence, bulamayanlar da var.


  • iwasbornonamountainside  (21.12.18 16:52:41) 
Sektörü bilmediğim için yeterliliğiniz konusunda yorum yapamayacağım. İnşaat sektörü için konuşayım 5 yıl deneyimli mühendis için ben 6-7 bin civarı düşünürdüm. Tabi konuştuğun firmanın ihtiyaçları da önemli. Belki senin 10 binlik tecrüben var ama karşı tarafın böyle bir tecrübeye ihtiyacı yok.


  • zombi  (21.12.18 17:24:33) 
Son krizden once evet alirdin belki ama su an alamazsin.

Son 1 yilda fazlaca gorusmeye gittim, hepsi de cok buyuk holdingler. Sirf lisans parasi diye 1 milyonu cope atan sirketler.

Bunlarda bile eski aldigim maasi soyleyince ik'ci kizlar oha *ikseydin bari gibi tepkiler veriyor.

Ki o dedigim maasin ustune 2 kere %25 enflasyon yedik.
  • acemi  (21.12.18 17:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.