[]

Arkadasimin davranisi ?

Az once soyle bir sey oldu:

Arkadasim simdilik issiz, sabah annesi bunun bu yuzden uzgun oldugunu gorup uzulmemesi gerektigini, er gec nasilsa bir sey cikacagini soylemis.

Her neyse az once arkadasin abisi arkadasi aradi (sanirim annesiyle konusmus) destek olma amacli, onun yaninda oldugunu belirten seyler soyledi. Arkadasimin tepkisi biraz sasirtti beni zira direkt "abi bunu sana annem mi soyledi?!" diyerek yargiladi. Bana biraz garip geldi. Yani ailesi destek oluyor ve oraya odaklanmiyor, baska bir seye kiziyor. Ne dusunuyorsunuz?

 
ergen


  • try again fail again fail better  (21.12.18 13:53:28) 
işsiz insanlarda alınganlık olabilir, destek vermek amaçlı da olsa durumlarının dile getirilmesi bir yerden sonra amaçlanan şeyin tam tersi etki yapar. sabah annesinin söylediği şeyin üzerine öğlen abisinin aynı şeyleri söyleyince annesi arayıp abisinden istemiş aramasını diye düşünmüş, yukarıda dediğim alınganlık çerçevesinde düşünü


  • issiz karga  (21.12.18 14:02:31 ~ 14:03:12) 
ailesi ile arasındaki ilişkiyi bilemeyiz. annesinin abisini arayıp ara kardeşini demesinden rahatsız olması normal olabilir.


  • elorelia  (21.12.18 14:02:35) 
annem hayatıma çok müdahale etti, müdahale edilmekten ben de çok sıkılıyorum. destek destek bi yere kadar. müdahale etmicen.


  • mikahakkinen  (21.12.18 14:03:10) 
İşsiz insan alıngan olur. Bir de annesiyle arasında geçen muhabbetin abisi ile de detaylı köpürtüldüğünü düşündüyse haliyle alınmıştır. Garip gelmesin. Umarım en kısa sürede iş bulur.


  • SiyamkedisiZorro  (21.12.18 14:29:13) 
aile dediğin öğrencinin kendini ve kişiliğini keşfettiği ergenlik yıllarında, kişiye sınır çizen, yasak koyan insanlardır.
"ders çalış, tiyatrocu olunmaz sen doktor ol, üstüne bişi giy, düzgün beslen, vs..." bunların hepsinde iyi niyet olsa bile, temelinde ailenin çocuğunu kontrol etme isteği vardır. oysa birey bilhassa o yıllarda kontrol edilmek istemez, keşfetmek ister..

17 yaşında bi öğrenciye önce arkadaşı, sonra ailesi bi sorsun
-matematikten kaç aldın?

öğrenci, ailesi sorduğunda "beğenmeyecekler notumu, eleştirecekler, başkalarının notlarıyla kıyaslayacaklar" diye düşünebiliyor.
ama arkadaşı sorduğunda "x aldım" diyerek geçebiliyor, çünkü arkadaşının onun üzerinde bi kontrol oluşturma derdi olmadığını biliyor.

şimdi bu arkadaşınız da işsiz, ama kendince kafasında bunun getirdiği sıkıntıyla, gerilimle çatışıyor, bi yol bulmaya çalışıyor.
annesinin de arkasından "aman üzülmesin" tarzı hareketleri ve başkalarının da hareketlerini yönlendirmesi ihtimali; haliyle arkadaşın üstünde gereksiz, rahatsız edici bi baskı oluşturuyor.
çünkü aileniz sizden birşeyler bekler, sizi uyarır, kendi kafasındaki "iyi" tanımına uymanızı ister. uymadığınızda da bazen araya abiyi, amcayı sokar; bazen kendi konuşur ve fikirlerini anlatıp benimsemenizi bekler.
  • barankovan  (21.12.18 14:29:40 ~ 14:30:58) 
Bişey yok normal.


  • [GODDARD]  (21.12.18 21:32:54) 
valla ben sanane diye dusundum. aile ici iliskileri yargilamak kimseye dusmez.


  • guldum gectim genceciktim  (22.12.18 17:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.