[]

7-8 aylık köpeği nasıl terbiye ederiz?

elimizde bir adet terrier kırması köpecik var. insanların ayaklarına saldırma/hafif ısırma, erişebildiği her yerdeki çeşitli şeyleri ağzına alıp vermeme, ağzındaki şeyler alınmaya çalışılınca hırlama/havlama/ısırma ve arada bir insanların bacaklarıyla çiftleşmeye çalışma gibi huyları var. ödül maması denendi, bağırıp kızıp "alfalama" yöntemi denendi, hiçbiri başarı göstermedi. ne yapalım?




 
küçükken eğitmek epey kolay olacaktı fakat şimdilerde eğer sabırlı davranırsanız aşılmaz değil.
ısırma huylarında ona ses yükselterek tepki verebilirsiniz. bu tekniğin tutmama sebebi birden fazla eğitmeni oluşu olabilir.
köpek size alıştıysa örneğin kliniğe gelen bir köpeğe şöyle yapmıştık: ısırmaya çalıştığında ağzına yatay olarak elimi sokup alt çenesini aşağı doğru iterek hoşuna gitmeyen bir hareket yapıp eğer bir daha ısırmaya çalışır isen bak bu olur mesajını vermiş 1-2 hafta çabalamıştık. her ısırma yeltenişinde elimi görüp vazgeçiyordu.
dediğim gibi eğitimi tek bir kişiden alması gerekiyor. 2 kişi farklı eğitim uyguladığı zaman maalesef etkisi kayboluyor.

aç bırakabilirsiniz ceza olarak, su çok önemli onu almayın önünden ama mamaya 2-3 gün bile dayanabilirler elbette çok abartın demiyorum ama cezalandırma olarak kullanın. ısırdı mı mama kabını önünden çekip ağlayana kadar koymayabilirsiniz.

kerkinme hareketi konusunda maalesef yapılacak bir şey yok kısırlaştırmak bunu azaltabilir ama hayvanın aşırı içgüdüsel bu davranışını herhangi bir yöntemle bastıramazsınız. zaten zararsız bir olay uyarınca bırakıyordur diye tahmin ediyorum tabii kerkindiği konum önemli eheh
  • clownarmy  (21.12.18 02:27:37) 
Hocam 7-8 ay çok genç daha, eğitebilirsiniz yani sorun olmaz. Genç olduğu için biraz fazla heyecanlıdır, hele terrier'ler zaten öyle ama yeterince emek harcarsanız sorun olmaz.

Ben genelde ilgi göstermeme tekniğini uyguluyorum. İstemediğim bir şey yaptığında kızıp başka odaya geçiyorum, 3-4 dakika bekledikten sonra tekrar yanına gidiyorum. Bunu 5-10 sefer denedikten sonra anlıyor genelde.
  • plutongezegendegilmi  (21.12.18 08:31:40) 
Azgınlık dönemi. Kısırlaştırın


  • teknikekip  (21.12.18 12:43:34) 
Biraz geç olmuş ama arama ile gelenlerin işine yarayabilecek şöyle oldukça faydalı bir seri var.
www.youtube.com

  • r_u_h  (18.10.19 04:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.