[]

Borsa - VIOP - Trader'lık Hakkında Sorular

Selamlar,

Borsa'dan ve özellikle VIOP'tan trade edip, günlük al sat yaparak hayatımı kazanmak istiyorum. Yani bildiğin Trader olmak istiyorum, profesyonel olarak.

Bunu yapmak için 3 yıldır demo hesaptayım, en az 15 tane kitap okudum (kitapların hepsi ingilizce ve gerçekten bu konuda uzman piyasa yazarlarından), izlemediğim youtube videosu kalmadı, hem de not tutarak ders çalışır gibi çalışarak izliyorum herşeyi. Harmonic patternleri, Fibonacci'yi, hareketli ortalamaları, formasyonları bayağı bayağı çalıştım. Üzerine bir de davranışsal psikoloji çalıştım.

Uzun süreli demo hesabından sonra ilk defa 1 ay önce 10.000TL para ile başladım VIOP'a. 1 ay sonunda şu an 10.432TL param var hesabımda. Yani 432 lira kazanmışım. haha.

Sorum şu, sizce ben bu işi yapar mıyım? Çok istiyorum ama bazı işler vardır ya "ne kadar istersen iste, yapamazsın" işleri. Mesela ne kadar istersen iste, kumar oynayarak hayatını kazanamazsın. Bu da mı o tür işlerden?

 
bence yaparsın. 3 yıl demo hesap, bolca kitap ve video azımsanacak şeyler değil.
en önemli konu davranışsal finansa da önem vermişsin.
zengin olma peşinde değilsin. bence olur bu iş
  • dafuq  (20.12.18 20:58:06) 
yapabilirsin ama yapma. çünkü gelecekte robotlar algoritmalar yerini alacak/aldı bile. çelikten sinirlerin olması lazım. bi de gerçek hesap aç 2 kere batarsan 3. de milyoner olursun. ayrıca sana bi soru. Endeks30 u, dolayısıyla VİOP tahtasını etklileyen, en ağırlıklı 3 hisseyi söyle? bunun cevabını veremiyorsan, ve bunun yanıtını sıklıkla kontrol etmiyorsan biraz daha çalış.


  • lata  (20.12.18 21:05:47 ~ 21:06:39) 
Demoda bu kadar az kazandiysan realde islerin oldukca zor. Bence hayatini buradan kazanman zor ama denemeden de bilemezsin :)


  • tosunpasa  (20.12.18 21:15:18) 
Çalışarak (Kitap okuyarak, araştırarak) bu iş yapılabiliyor olsa okuduğunu söylediğin kitapların yazarları Dünya zenginler listelerinde olurlardı ama yok böyle bir şey.

Dünya siyasetini ve ekonomisini takip ederek ve uzun vadeli hesaplar yaparak bir miktar kazanılabilir.

Ancak günlük oynayacağım diyorsan, büyük köpek balıklarının yancısı olan küçük balıklardan olabilirsen ve azla yetinebilirsen Borsada bir miktar şansın olabilir. O da bir algoritma hareketine takılıp tökezlemezsen, düşmezsen.

Borsada büyük kazanç sadece büyük oynayanların, yani büyük parası olanların hakkı. Yarım atımlık barutunla olmaz o iş.
  • oguz altun  (20.12.18 21:28:40) 
Gayet iyi gidiyorsun. Neden olmayasın? Bu iş kesinlikle bilgi işidir. Zaaflarına yenilmiyorsan, sabırlıysan, sürekli öğreneceğim diyorsan, bu benim işim olacak evimde bu işi yapacağım diyorsan yaparsın. unutma, bilmeden işlem yapma. bir de şu internet sitelerinde şu olur bu olur diye tavsiye verenlerden uzak dur.


  • silver apple  (20.12.18 23:30:52) 
yapmak istediğin şey day traderlık. bi kere en zor şey borsada para kazanmak açısından. çok sağlam psikoloji ve sağlam teknik altyapıya sahip olman lazım. ben çevremde günlük al satla para kazanan hiç görmedim. genelde kazananlar ov-uv yatırımcılar.
haber akışı takip etmen, saatlik 5dk lık grafiklerle uğraşman lazım. hırslarını kontrol etmen lazım. demo hesaptan ziyade ilk başta küçük parayla denemeni tavsiye ederim.

  • anily  (21.12.18 00:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.