[]

yardım kuruluşlarındaki insanlar nasıl maaş alıyor?

Gönüllülerden bahsetmiyorum. orta-üst düzey yöneticiler mesela, bağışlardan falan mı karşılanıyor?

Lösev mesela, lösev mağaza diye internet mağazaları var. Bu biraz işi ticarete dökme değil mi?

Yani ben verdiğim bağış direkt hasta bir çocuğa gitsin isterim şahsen.


lösev dediysem tek bir yeri hedef almayayım, greenpeace falan mesela, parayla insan tutup harıl harıl dışarda bağış toplamaya çalışıyorlar.

İşin içinde olan biri varsa aydınlatır mı?

not: amma çok mesela demişim

 
çünkü belirli bir seviyeden sonra o işler gönüllülük üzerine sürdürülemez, stk nın hedefleri, planlaması, eğitimleri gibi bir sürü işleyişi var ve bunları tasarlayacak planlayacak yönlendirecek insanlara ihtiyaç var ve inanmazsın bu profesyonel insanlara sivil toplum çalışanı deniyor

toplanan bağışların bir kısmı tabi ki bu çalışanların maaşlarına, ofislerin kiralarına (kimse siz stk sınız gelin evimi ofisimi bedavaya kullanın demiyor), ofisin kırtasiye masraflarına gidiyor

stk lar zaten yıllık olarak toplanan bağışların miktarını ve harcamalarını kalem kalem sitelerinde açıklarlar, stk lar hem devlet tarafından hem de şüphelerin tamamen ortadan kalkması açısından kendilerini bağımsız özel denetleme şirketlerine de denetlettirebilirler (e bu da bir maliyet tabi)

işte bunların hepsi idari gider olarak belirtilir, örneğin yıllık olarak toplanan paranın %3 ünü buralarda kullandık ya da kullanmayı ön görüyoruz gibi bütçe yaparlar

aslında buraların işleyişini gelirleri giderleri hedefleriyle birer şirket gibi düşünebilirsin sadece amaç kar etmemek, geleni optimum olarak amaç için harcamak
  • freebird5406_2  (18.12.18 20:20:01) 
greenpeace o ''bağış toplamaya çalışan'' çalışanlarına yevmiye ödüyor. Benim okulda 2-3 öğrenci arkadaşım yapıyordu o işi, gayet temiz paralar ödüyordu.

Lösev ise profesyonel yönetiliyor. Bence zaten bu tür vakıfların bir süre sonra profesyonel yönetilmesi gerekiyor. Fonları olan gayet teknik işler yapan yerler bunlar.
  • mete kudur  (18.12.18 20:22:30) 
bir yardim kurulusunda calismadim ama yardim kuruluslarina is yaptim. calisanlarin maaslari bagislardan ya da kurumun diger gelirlerinden karsilanir, adamlarin bedava calisma zorunlulugu yok sonucta.


  • cooperr  (18.12.18 20:22:55) 
genel olarak bakarsan ana gelir kalemleri var. kira ve faiz gelirleri göze çarpanlardan ama en önemli gelir kalemi bağışlar oluyor. mesela 2016 yılında lösev'in toplar geliri 115 milyon ve bunun 111 milyonunu bağışlar oluşturuyor. yönetim ve idame giderlerinin toplamı ise 9 milyon. yani bu giderlerin 5 milyonu bağışlardan karşılanmış.

www.losev.org.tr
  • guest9999  (18.12.18 21:30:58) 
greenpeace wwf gibi uluslararası olanların 100birim yardımın ne kadarının o olaya harcandıgını gösteren grafikli arastırmaları vardı. aranıp bulunabılecek seyler.


  • bryan fury  (18.12.18 21:39:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.