[]

bitkili akvaryum öneri

Bir süredir bitkili akvaryum yapma isteği var içimde. ( ortaokul lise zamanlarında 50cm standart akvaryumda 10 sene kadar çeşitli balıklar besledim ailevi nedenlerden büyütememiştim akvaryumu. ) Şimdi tekrar birşeyler yapmak istiyorum.

Akvaryumda bettta ve birkaç çöpçü vatoz tarzı besleyim diyorum
1. alternatif 100 lt 60x35x55 altta linkini verdiğim tarzda kendinden filtreli bir şey. Bu akvaryumu gördüğümde büyük gibi geldi . Özellikle yüksekliği bitkili akvaryum için fazla mı?
www.hepsiburada.com

2. seçenek 100*40*50 boyutlarında mobilyalı bir akvaryum. Bunu yaptırta bilirim
3. Yada hangi ebatlar uygun olur eninin fazla olması görsellik ve bitki yetiştirmek için daha mı uygun misal 60*60*30 gibi

Deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum.

 
Bilgilerim körelmiş olabilir.

Akvaryumun boyutlarını fazla büyütmeyin, co2 tüpleri özel ışıklandırmalar vs girince heves kaçabilir.

Akvaryumunuzun yüksekliği standart ölçüleri geçmesin ışık yetersiz kalır.

Kendinden filtreli akvaryumun maliyeti > akvaryumcudan toplayacağınız akvaryum. Ben 35 cm santardt akvaryumda karides besliyorum çok memnunum. Biraz imkanım olsa 65 cm'lik akvaryumda bu işi yaparım. Siz de akvaryumcudan toparlayın.
  • kablelvuku  (18.12.18 11:52:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.