[]

Tırnak batması illetinden kurtarın beni!

Abicim her iki ayağımda da tırnak batması problemi mevcut. Sol ayağımın baş parmağının dış tarafında yıllardır olan bir problemdi fakat zaman içinde geçerdi. Son 5 aydır geçmiyor. Bir de sağ ayağımın soldan üçüncü parmağında da batma mevcut.

İşin kötü yanı görünen bir iltihap yok, sadece kırmızılık var fakat acısı beni yürümekten, koşmaktan, spor yapmaktan ve bazen yaşamaktan alıkoyuyor.

Son 4 aydır Avusturya Sen Jorj hastanesindeki ayak bakımı bölümüne gidip tırnaklarımı orada kestiriyordum fakat son 2 ayda daha kötüleşti ağrısı. Tırnak köküne doğru da ikinci bir acı noktası oluştu. En son başka bir pedikürcüye gittim ama o da fayda etmedi.

Bazı zamanlar durduğum yerde, herhangi bir temas olmadan da iğne batması gibi başlayan ağrısı oluyor ama dediğim gibi görünür iltihap yok.

Bana bir yer, bir yol önerin. Bıktım artık. İstanbul'dayım ama çaresi varsa Muş'a da giderim.

 
Tırnak altına Pamuk koyanları duydum bende demedim iyi geldi gibi daha 2-3 gündür yapıyorum ağrısı bariz azaldı. Benimde iltihap yok ama o bölge bir yer ile temas edince sizliyordu şimdilik sızlama geçti. Batık yere az miktarda pamuğu kurdanla ittiriyorum günlük çıkarıp tekrar yapıyorum. Teller vs var daha denemedim


  • Fritz-X  (18.12.18 11:14:11) 
ayakkabıların gereğinden fazla mı dar acaba? bu kadar bakarken inatla batması enteresan geldi. genel cerraha görünüp gösterebilirsin bir de..


  • lcha  (18.12.18 11:14:49) 
pedikür diyecektim ama o da etki etmemiş. ilerlemiş batık tırnak tedavisini hastanelerde ortopedi bölümleri yapıyor. geciktirmeden gidin derim ben.


  • isyankar tosbaga  (18.12.18 11:15:05) 
Tırnak batmasında bu tırnağın batan kısmının alınıp bir daha uzamaması gibi bir olay yapılıyor ona bakabilirsin, Fenolizasyon diye araştır karşına çıkar.


  • angelus  (18.12.18 11:24:39) 
bu bizim ailenin belasıdır. aklınıza gelebilecek, okuduğunuz, duyduğunuz her yöntemi aileden en az bir kişi denemiştir.
mengenemsi şeyle düzelttirmeye çalışmak, tel taktırmak, hiçbir şey yapmayıp uzamasını beklemek, altına pamuk koymak, kilodan o kilodan diyenler için kilo vermek yani bunun çözümü ile ilgili duyduğunuz her şeyi ya birinci elden tecrübe ettim ya da yakınım etti.
bu iş için bulabildiğimiz tek çözüm tırnağı çektirilmesi/kesilmesi.
iğneler dışında bir acı yok operasyon sırasında.
eve gidip de o iğnelerin etkisi geçtiğinde ise küfür lügatınız ortalama bir adana çingenesi kadar yaratıcı ve geniş olacak.
bir de bu işlemin dikiş aldırma kısmı var. orada da hidrolik kesici falan bir şey yok mu kesin kurtulalım şu parmağı diyebilirsiniz.
ancak sonrası, tırnak kesimini vs. düzgün yaparsanız, mükemmel.
şimdi böyle anlattım ama hani bir daha batsa tırnaklarım düşünmem gene yaptrırım o acıya, çileye değer.
  • casey  (18.12.18 11:47:49 ~ 20:40:06) 
Pediküre düzenli gidin. Başka çözümü yok.


  • kablelvuku  (18.12.18 11:53:36) 
Birader gel çekene sor bu derdi. Git doktora çektir tırnaklarını, köklerini de yaktır bir daha tırnak çıkmasın. Ömür boyu feraha er. Ben yıllarca çektim bu derdi. Şimdi ayak parmaklarımda tırnak yok ve çok mutluyum.


  • nikator81  (18.12.18 13:34:51) 
Ayaklarını sıcak su dolu bir leğene koyup, sert bir fırça ile tırnaklarını fırçalıyorsun. sağdan sola galiba? bunu düzenli yapıyorsun. Araştırsana, böyle bir yöntem vardı, çok iş görüyordu.
bir de kesinlikle ayak parmaklarına yapışan ayakkabı giyme. Ayakkabının burnu yüksek olsun. Bunun olmasının tek nedeni ayakkabı. Her daim terlik giysen, asla bu olmuyor.

  • ebabil curnatasi  (18.12.18 14:20:33) 
Tel taktiriyorum. Asiri bir mutluluk.


  • kuehles blondes  (18.12.18 15:40:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.