[]

dgs hazırlığı

selam arkadaşlar, 33 yaşından sonra dgs'ye girmeye karar verdim bir anda. yeniden okumak istiyorum. ancak sorun şu. türkçeyi halen çok sağlam yapabiliyorken matematik sıfırlanmış. bu konuda kaynak nedir ne değildir, neye çalışılır, hangi yayınevi iyidir, nerelerden sorular çözmeliyim gibi sorularıma cevap verebilecek ve elindeki kaynakları benle paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden saygılarımı sunarım. güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle.

bir de, eskişehir'de uygun yollu ikinci el kitap nereden alınır.


 
Pegem', çok beğenmiştim.


  • birşeylersoracağım  (18.12.18 13:04:22) 
kolay gelsin , ben çalıştığım zamandan hatırlıyorum, yayınevlerinin zorluk dereceleri çok dengesiz olabiliyor. kimi gereğinden fazla zor kimi gereğinden fazla kolay. zor olanı çözeyim daha faydalı olur gibi bir durum da yok çünkü dgs nin bir mantığı var ve ona uygun çalışmanız lazım. neyse benim vereceğim tavsiye şu son bir yada bir buçuk ay kala mutlaka en az günde bir kez geçmiş sınav sorularını deneme sınavı olarak çözün. oturun saati kurun, gerçek sınavdaymış gibi yemek, sigara, wc molası vermeden çözün. sınavlar bittikçe başa sarın, bu yüzden her yılın en az 3 - 4 kopyasını alın fotokopiyle. ben 2 - 2.5 ay kala hazırlanmıştım sınava ilk bir ay sadece matematik tekrar, son ay da günde en az 2 tane geçmiş sınavlardan deneme sınavı. özellikle yayınevlerinin hazırladıklarını değil çıkmış soruları çözdüm, yayınevlernin sınavları yukarıda dediğim gibi dengesiz olabiliyor.

ayrıca matematikte zorlanırsanız şöyle bir iki ay bir dersanenin matematik hocasıyla anlaşıp özel ders alabilirsiniz. özellikle dersane hocası dedim, zira soru çözümüne dair her türlü p.çliği biliyorlar.

bir uyarı daha, ben de ileri sayılabilecek bir yaşta kazanmıştım, öğrencilerle aradaki yaş farkı zaman zaman sinir bozucu olabiliyor.
  • issiz karga  (18.12.18 15:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.