[]

Windows 10'dan Ubuntu'ya Geçmek

Pek bilmeyen özellikle o prompt mu diyorlar komutlar yazarak kurulumlar yapmak falan pek bilmiyorum(hiç de diyemeyiz).

W10'u komple silesim var 120'lik SSD'de pek yer kalmıyor. Performans olarak Windows'un arkasında kalır mı? Misal destekleyen bir oyunda fps düşüşü yaşar mıyım? Browser'da akıcılık falan düşer mi?


 
Sorun depolama ise Windowsu küçüktmenin yolları var, Ubuntu falan uğraşmaktan daha kolay olur.


  • Bruce  (17.12.18 23:53:50) 
Ubuntu’yu şimdi kur, saat 23:55. Yarın da 8:00’de işin veya dersin olsun. Sabah 4’e kadar ayakta kalıp geri windows 10 kurarsın.


  • malheiros  (17.12.18 23:57:28) 
Sorduğum soru bu değil kardeşler. Kasar mı? Gerisini sallayın zaten raspbian falan kullanıyorum, usb boot dan cırmalıyorum. 2-3 eski çerezlik oyun dışında oyun oynamıyorum.

SSD ile iyi çalışmadığından yakınanlar olmuş sözlükte, kimisi de uçuyor hiç kasmıyor falan demiş. Hangisi doğru bunların?
  • bos gezenin bos ustasi  (18.12.18 00:07:55) 
ubuntu'ya sıfırdan girişecekseniz, zamanınız bol olması gerek. zira windows'ta iki tık ile yapabildiğiniz kimi ayarlar için konsolda paragraf döşemek gerekebiliyor. ben zamanında tüm bunları yapmama rağmen sonunda yine windowsa döndüm. linux dağıtımlarında harfler windows'taki gibi keskin değil. render sorunu mudur bilmiyorum, zamanında denemediğim linux kalmamıştı, internet sayfalarında fontlar bir değişik oluyor, uygulamalarda harflerde çok az da olsa bir bulanıklık oluyor. onun dışında gayet güzel diyebilirim. belki yeni dağıtımlarda bu bahsettiğim sıkıntılar çözülmüştür.

ubuntu kasmaz bence ama kasma düşüncen varsa daha hafif dağıtımlar mevcut.
  • late viper  (18.12.18 00:14:17 ~ 00:15:59) 
Kasmadan kastım mesela açtım 16 20 tane sekme Chrome'da, başlıyor ağlamaya eski nesil i5 Laptop. Hele hele bazıları 720p ve üstü video ise tam ağlıyor Windows'ta. Açıp bakıyorum arka planda Windows 10 zibilyar tane servis açık, ramin ırzına geçiyor.

Linux tabanlılarda böyle değildir diye umuyorum. Yamuluyor muyum?

Vakit tamam harcamak gerekiyor da zaten her sorun bir tecrübe demek, öğreniyor insan, gocunmam pek.
  • bos gezenin bos ustasi  (18.12.18 00:23:57) 
Komut yazılan yere terminal deniliyor. Ubuntu ya geçebilirsin . Hız olarak Windows dan hızlı. Artık terminal den komut yazarak kurulum yapmak çok nadir olarak kullanılan bir şey. Yazılım deposunda istediğin her şey var zaten. ben xubuntu kullanıyorum. Farkı ne dersen grafikler cincon lu geçişler yok sistemin harcayacağı enerjiyi işe yönlendiriyor. Son kullanıcı için Ubuntu biçilmiş kaftan.


  • 50promil  (18.12.18 08:39:37) 
Özellikle windows ile çalışan bir program kullanmıyor ya da oyun oynamıyorsan. İnternete gireyim, ofis programları çalışsın, medyaları kullanayım diyorsan sadece hemen geç.

Zaten kurulumda tarayıcısı vs bir sürü ihtiyacı hazır geliyor, başka şeylere de ihtiyacın olursa yazılımların olduğu mağaza var. Aynı google play yada App Store gibi.

Uzun yıllar kullandım, sabah pc açıp sadece firefoxda internet ihtiyacımı görüp office programları ile nadir iş yapan adamdım. Hiç bir zorluğunu görmedim Ubuntunun, ne zaman ki windows isteyen bir prograla çalışmam gerekti o zaman iki OS kullanmaya başladım.

En sonda bir o bir bu sıkıldım sildim ubuntuyu.
  • John Bloor  (18.12.18 09:28:56) 
linux bos beles bi ugras.


  • bryan fury  (18.12.18 21:51:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.