[]

MySQL'i şişirdim?

yanlışlıkla sonsuz loop yaptım.

2 tane tabloma 8 milyon tane row eklendi.

yanlışlıkla eklenen rowları "delete from" metoduyla sildim. ancak anladığım kadarıyla arkada bunun etkisi sürüypr, çünkü hala bu tablolara yaptığım query'ler hayvan gibi kasıyor.

/var/lib/mysql/dbadi klasörünün içinde tablo.MYD isimli dosya var. 3.5gb gözüküyor. sanırım kastırmasının sebebi bu. ama bu dosyayı kaldırırsam mysql çalışmayı durduruyor. nasıl temizleyecem yav ben bu işi?

 
shrink yap olmazsa bi?


  • datnet  (17.12.18 15:58:17) 
Önce çalışan process'leri (mysql içinden) kill et. Sonra da truncate table yap.


  • talasas  (17.12.18 19:55:41) 
abi tabloyu truncate edemem, fazla data bastım ama kullanışlı bir sürü kaydım da var aynı zamanda. yani tablodaki 8 milyon kaydı sildim, 80bin kayıt duruyor.


  • tchuck  (17.12.18 20:08:55) 
Ozaman optimize etmeyei deneyebilirsin.

OPTIMIZE TABLE tabloAdi;

Bundan sonra bide mysql'i düzgün yoldan durdurup geri başlatırsan sorun kalmaz heralde.
  • talasas  (17.12.18 21:11:49) 
Bu arada datanın kendisi MYD dosyasında duruyor zaten, onu sileyim deme.

Optimize'da olmazsa eğer table engine'i InnoDB'ye çevir. Zaten MyIsam'dan özel bir ihtiyacın yoksa eğer MyIsam yerine InnoDB ile devam etmen daha iyi olur.
  • talasas  (17.12.18 21:15:45) 
Eğer tablo InnoDB olarak yaratılmışsa manuel olarak shrink vs olmuyor MyIsam olması gerekiyor sen db'yi ihtiyacın olacak şekilde temizlediysen eğer diskinde yeterince yer varsa Mysql servisini durdurup yeniden çalıştır InnoDb gerekeni yapacak ve tablolarını yeniden düzenleyecektir.


  • solo  (17.12.18 22:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.