[]

Mikroiktisat

Ben bu amk dersini anlamıyorum. Ne yapabilirim? Nereden çalışabilir? Zor bir ders mi yoksa ben mi malım? Basit bence ama kitaplarda acayip karışık anlatılmış. Yarım saat bi sayfa çalışıyorum bu muyum denk istediği diyorum




 
* "bu muymus demek istedigi diyorum "yazacaktım. Mobilim biraz zor oluyor yazmak


  • black mamba  (16.12.18 23:15:47) 
Yüksel Bilgili den karşılaştırmalı iktisat okullarını okuyun önce.
Onu teorileri ve bakış açılarını oturtmak için okuyun. Kısa notlar almanız yeterli. Sonra da
Zeynel Dinler hocanın kitabından çalışın. En basite indirgeyerek anlatan hocalardan biridir.

İktisatta çok fazla varsayım vardır. O dünyaya dalıp teorisyenler gibi düşünebilmeniz lazım. Bir ekonomide, farz edin ki tam istihdam durumu hakim, farz edin ki sadece iki ürün üretiliyor, farz edin ki üretilen her ürün satılıyor, farz edin..
  • buzbebek  (16.12.18 23:34:34) 
khanacademy den dinlemiştim bu dersi ve çok rahat geçmiştim. bir iki konu videosu izleyerek sizde deneyebilirsiniz.


  • ezkaza  (17.12.18 00:35:07) 
üniversitedeyken ben de mikro iktisattan nefret ederdim. kafam senin gibi basmıyordu. Bence açıköğretim kitaplarından bak.


  • silah taciri  (17.12.18 09:57:11) 
Temel matematik bilgin varsa zorlamayacağın ders. Kendini esnaf gibi hayal et ve öğrendiklerini dükkanında uyguluyor gibi düşün. Mesela elastikiyet kavramı bu iş için müthiş bir konu.


  • ovungec zeus  (17.12.18 13:10:37) 
Calculus ile beraber mantığını oturtmazsan anlamazsın. anladım sanarsın.

bir gün sana anlamadığını gösterirler...


önce matematik, sonra matematiksel iktisadi yöntemler sonra mikro..

eksiğin nerde olduğunu bul.

kpss hocalarından kpss kaynaklarından popüler hoca kitaplarından da uzak dur. Boş ezber.
  • AlsterWasser  (17.12.18 13:23:43 ~ 13:24:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.