[]

Musluktan bira doldurma?

Arkadaşlar nasıl yapmak lazım bunu? Ne kadar eğik koyarsam koyayım çok aşırı köpürüyor.

Şuradaki videoya bakıyorum
youtu.be

Adam musluğun altında falan tutuyor, ben böyle de yapsam ohoo. Komple açın diyor da ben az açsam bile köpürüyor.

Yanlışım nedir? Bizdeki musluklarda biralarda mı var bir sorun? Yeni başladım işe de şu bira doldurmayı beceremedim bir türlü. Ziyan olmasın diye deneme de yapamıyorum. Dün evde denedim bir kutuyu bardağa doldurmayım, abartısız köpürtmeden koydum gayet, bu musluğun önemli noktası nedir??

Teşekkürler

 
biranın köpürmesi iyi değil mi? çünkü bardakta köpürmezse sonrasında yenilen yemeklerle beraber midede köpürüyor en iyi ihtimalle gaz yapıyor. Birayı köpürtmeden doldurmak baya yanlış bir uygulama diyordu bu işten anlayan herkes.

Ha aşırı köpürüyorsa belki fıçıda sorun vardır çok basınçlıdır falan bilemiyorum
  • nundu  (16.12.18 00:31:12) 
evdeki birayı koymakla aynı şey değil. musluktan doldurmanı sağlayan şey gaz basıyor. Kutu bira doldurmak referans değil yani :)


  • neynep  (16.12.18 00:43:41) 
bira hayvan gibi köpürmeli. çünkü o köpük biranın içindeki karbindioksidi dışarı atıyor, sen de sarısını içerek sadece bira tadı almış oluyorsun.


  • tchuck  (16.12.18 00:47:17) 
Arkadaşlar bendeki problem daha bardağın 3te 1i bile dolmadan çok köpük olması...
İki şey dikkatimi çekti birkaö video daha izleyince, ben musluğu az açıyorum hızlı akarsa daha çok köpürür diye ama zannedersem bu da köpük yapıyormuş doğru mu?
İkincisi de derece belli aralıkta olmazsa köpük problemi yaşarsınız diyordu, detay vermedi ama. O durum nedir? Patron doldururken benim gibi aşırı köpürtmüyor. Ben de aynısını yaptığımı düşünüyorum ama demek ki bir şeyi yanlış yapıyorum
  • senolll  (16.12.18 01:26:04) 
of ben de bunla cebelleşmiştim baya bi. en son xportant'ın dediği gibi yapmaya başlamıştım. açıyordum, ilk köpüğünü boşa akıtıyordum, sonra hemen dolduracağım bardağı koyuyodum, ardından hatta kapa aç falan yapıyodum, böyle köpüğünü ayarlıyordum. kendi çapımda durumu idare eder duruma gelmiştim. ha açısı da önemli elbette ama onları da videolardan görüyorsundur herhalde.


  • soso  (16.12.18 02:06:07) 
@Xportant,


Yok, aluyor yukarıdan bir bardak, hiç açıp boşa akıtma falan da yapmıyor, koyuyor direkt o bardağı altına çok köpürmeden dolduruyor, en son biraz dikleştirip az daha köpürtüyor ve hazır.
  • senolll  (16.12.18 03:27:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.