[]

Sizce doğru mu? Kabul edeyim mi?

Aile bağlarım çok iyi değil ( çekirdek aileden bahsediyorum) üniversiteden beri farklı şehirlerdeyiz.
Maddi bağım mezun olduktan beri kendileriyle yok 2,3 ayda bir görüşürüz yüzyüze.
Erkek kardeşim de bu yıl üniversiteye başladı ama aynı şehirde ve %50 burslu özel bir üniversitede.

Annem ve babam kendi aralarında benim kyk kredimin kalanını ödemeye karar vermişler. Kardeşler arası haksızlık olmasın diye sanıyorum.
Ben hali hazırda ödüyorum işsiz kalmadığım sürece de ödeyebilecek durumdayım.
Sizce ödeme tekliflerini kabul edeyim mi? Kalan tutar:10 bin tl
Ben zaten ödüyorum ama bu ödemenin çıkması da elimi istanbul gibi bir yerde rahatlatır.
Ama vicdanen de istemiyorum.

Ne yapmalıyım? Yerimde olsanız naparsınız?

 
Bence bir de sen yük olma. Ailen sana başka bir gün başka bir şey için de yardımcı olabilir. Kardeşinin eğitimiyle ilgilensinler, ama bence ailenle aranı soğutma, bugün belki hissetmezsin ama bir an gelir deli gibi özler pişman olursun. Beni tanımıyorsun ama inan.


  • dougsampson  (15.12.18 10:46:33) 
ben olsam kesinlikle kabul etmem.
şu yaştan sonra maddi bağ oluşturmaya hiç gerek yok. ödeyecek durumun da varmış.
ayrıca (seninkiler öyle yapmayabilir ama) maddi yardım hayatına müdahale hakkını da getirir.
  • pati  (15.12.18 10:48:23) 
boşver sık dişini öde. ileride ellerine koz geçmesin sana karşı kullanabilecekleri.


  • lata  (15.12.18 10:55:58) 
Bu sizin bir talebiniz değil gelen bir teklif.
Bunu kabul ederseniz tek sorun vicdan muhasebesiyse kabul edin çünkü vicdanlık bir sorun ben göremiyorum ama bunu ödedik sen de şu şu hakkından vaz geçeceksin gibi bir şey varsa ona göre düşünün.

  • kisa  (15.12.18 11:00:23) 
bazı durumlarda gurur yapınca insanın başı göğe ermiyor aslında.

maddi durumlar nasıl, ona göre değişir cevap. misal sen 2500 maaş alıyosundur, aylık 500 tl senin için iyi bi rakam. ama ailenin -kardeşinin okul masrafı hariç kalan geliri 5000 ise onlara çok da koymaz.

eğer ki bu durumu ileride sana koz olarak kullanmayacaksa bırak ödesinler. anne baba neticede.
  • elorelia  (15.12.18 11:01:09) 
Ödesinler boşver.


  • arockm  (15.12.18 11:08:56) 
gerçekten beni rahat ettirecek bir paraya denk geliyorsa kabul ederdim. neden etmeyeyim ki skfkdkdld ben ayda 330 lira veriyorum. 330 lira 330 liradır. ailenin yardım teklifinin altında bi şey aramak bana garip geliyor. ailen o senin. bu kadar da güvensiz olmak sağlıklı değil.


  • nice tnetennba  (15.12.18 11:13:16) 
Ortada kardeş meselesi olmasa belki kabul ederdim ama sizinkiler bu durumda saf bir anne-babalık iç güdüsüyle hareket etmemişler gibi, kendi vicdanlarını rahatlatıyorlar sanırım.
Ödeyebiliyorken siz ödeyin, yarın öbürgün gerçekten ihtiyacınız olabilecek bir durum doğabilir, bugünün muhasebesini yapan adamın o gün de 'o zaman da borcunu ödemiştik' deme ihtimalli yüksek.

  • screamofthebutterfly  (15.12.18 11:32:02) 
Kabul ederim eğer maddi açıdan onları zorlamayacaksa


  • Delay Fuze  (15.12.18 12:00:21) 
Durumun varsa kabul etme. Zaten böyle düşündüğüne göre belli ki daha önceden çıkar beklentisi veya benzeri bir konuda sorun yaşanmış. Böyle bir şey de olmuşsa bence etmesen daha iyi olur. Zaten 10 bini de ödersin çalıştığın sürece.


  • skooma  (15.12.18 12:02:03) 
ya ne alakasi var vicdanla, maddi bagimsizligi kaybetmeyle. kardesine bi konuda maddi kiyak gecilmis ve bu durum senin degil onlarin vicdanini rahatsiz eder, size bu teklifi yapmalari ondan. zamaninda size ayni imtiyaz taninmadiysa aile ici rahat etsin ister. benim kardesim de ozele gidiyo, yetiskin olmama ragmen ben master yapicam diyince annemler arka cikti. sirf o okul kazanamadi ve burssuz okuyo diye esas ugrasana yardimci olmamak vicdanlarini rahat ettirmedi cunku. ben senin yerinde olsam alirdim.


  • mula  (15.12.18 12:46:16) 
Tabiki kabul ederim neden vicdan yapayım. Esas onlar vicdanını rahatlatmak istiyorlar. Bırak rahatlatsınlar. Kardeşler arası eşit şekilde harcama yapsınlar. Gurur her zaman iyi değildir.


  • sta  (15.12.18 12:55:48) 
aileler imkanları var ise ödemekten mutlu oluyorlar genellikle. bence ödesinler. çocuklarımıza yardımcı olabiliyoruz diye düşünüyorlar. aileyi mutlu etmek önemli bence. bırakın ödesinler. siz de ödemek yerine o parayı bir kenara koyar, günün birinde onarla güzel bir jest yaparsınız, olmaz mı?


  • herocka  (15.12.18 12:56:21) 
Uzun uzun yazardım ama bnm cevabim kabul etmemen yönünde


  • all girls dream  (15.12.18 16:03:16) 
Bence ödeyebiliyorsanız ödemeye devam edin; böyle bir evlat eşitliği kredisi açıldıysa ileride başka bir şey için gerekli olabilir. Dünyanın binbir türlü hali var. Ayrıca ileride bir gün "onun borçlarını bile biz ödedik" derlerse rahatsız olacağınızı sezdim. Öğrenim kredisi ödemek sevimsiz bir şey ama devam diyorum.


  • wish i could find a way to disappear  (16.12.18 00:21:19) 
Siz daha iyi bilirsiniz ailenizi. Ama belki bir bağ kurmaya çalışıyorlardır. Hiç mi umut yok?


  • Tjms  (16.12.18 01:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.