[]

İkizlere isim bulmaca

Nisan gibi doğacak olan erkek ikizlere isim bulmak aile sorunu haline geldi.
Babam tutturdu kuran-ı kerim'de geçen isim olsun diye. Tamam, ben de müslümanım ve dini inanç gereği mantıklı olabilir ama ben çocuklarıma neden arap ismi koyayım ki?
Var mı güzel bir tavsiyesi olan?


 
turk ismi koyabilirsiniz, bugra bogac falan gibi.

aile buyuklerinden size yardimci olan, sevdiginiz birinin ismini koyabilirsiniz veya kisisel olarak cok saygi duydugunuz bir insanin ismini koyabilirsiniz, tarihten biri de olabilir, yakin cevrenizden biri de...

kendi isimlerinizden turetebilirsiniz.

acikcasi biraz anne babanin hobileri neler, nerelisiniz, ne is yapiyorsunuz, politik ve dunya gorusleriniz neler onlara da bagli. genelde beyaz yakalilar doga isimleri koyuyorlar mesela veya muzisyenler turku, beste felan gibi isimler koyuyorlar. bunun gibi kendi hayatlarinizdan billurlasip gelen bir isim olmasi daha ozel olur.
  • mavicorap  (14.12.18 23:48:10) 
Altay ve Ulukayın.

Ulukayın isim anlamı olarak yaşam ağacı demektir. Ulukayın koyarsanız çeyrek altın takarım. :)
  • ulukayin  (15.12.18 00:08:27) 
Arkadaşımın oğullarının isimleri
Ata - mete
Aras - barlas
Çağan - çınar
  • curukturpkokusu  (15.12.18 00:12:39) 
Ali ve Barış.


  • Amaranta ursula  (15.12.18 00:17:48) 
Kağan-hakan


  • filipis  (15.12.18 00:23:12) 
Kuzey Güney
Rüzgar Poyraz
Dağhan Kağan (Hakan ile birlikte tanıdığım 3kardeşin ismi)
  • coca cola  (15.12.18 01:15:14) 
Mustafa kemal


  • lupelius  (15.12.18 01:30:47) 
Isimlerin anlamları karaktere yansıdığı için anlamı güzel olan isimleri tercih ederdim.Kuran'da geçen her isim zaten konmaz. Aileniz bu nedenle o şekilde bir fikir sunmuş olabilir.

Ben eski isimleri sevdiğim için öyle tercih ederdim.

Ömer,ali,
mehmet,mustafa,kemal, metehan,bilgehan,
Dediğim gibi önce anlamlarını araştırın.
  • brnbrs  (15.12.18 05:39:42) 
cok klasik olabilir ama Savas&Barış olabilir..


  • alttaraf  (15.12.18 11:14:55) 
Kesinlikle öz Türkçe olsun. Arap ismi geleneği de azalarak bitsin.


  • shangrilla  (15.12.18 11:15:26) 
İslam dininde ebeveynin görevi anlamı güzel, insana değer veren isim koymaktır, kutsal kitap'ta geçen isim koymak gibi bir şart yok. Tabii geçmiş dönemin peygamberlerinin isimleri olabilir. Babanıza öncelikle bunu söyleyin.

Sonra, benim tavsiyem dağ bayır çayır çimen ismi değil, insana yakışacak, anlamı güzel ve pozitif, fonetik olarak uyumlu ve söylemesi kolay isimler seçmeniz.

bir de, "ismi ağır geldi, ismini kaldıramadı" gibi inanışlar vardır folklorumuzda. evliya isimleri ya da anlamı çok ağır isimler, Allah'ın bazı adları gibi, koyarken dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Mesela Kadir yerine Abdülkadir kullanımı bu yüzden gelenekte yaygındır. Doğrudan esma koymamayı tercih etmiş atalarımız.

Sağlıkla kavuşun, bir de anasına sorun inşallah.
  • kullanıcı adı  (15.12.18 13:27:50) 
Aybars-Baybars


  • defansif orta saha  (16.12.18 01:10:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.