[]

Almanya-hali hazırda doktora öğrencisi olmak-çalışma izni vs.

Merhaba,

yaklaşık 1 yıldır burslu olarak Almanya'da ikamet etmekteyim. Fakat bursun kendisi uzun vadede bana bir avantaj getirmeyecek gibi duruyor.

Sorum şu, öğrenciler için çalışma izni kısıtlı deniyor; iki tane minijob bulup çalışma hayatına geçmeyi planlıyordum. Bunu yapamayacak mıyım şimdi? Ya da nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

bir sorum daha, tezim için araştırmamı Türkiye'de yapmam gerekecek. Acaba Türkiye'ye dönüp araştırmamı bitirip, direk tanıdıklar aracılığıyla iki minijob bulup gelsem mi diyorum? Minijob diyorum çünkü bursta zaten 950 euro veriyor ve çok fazla zaman kaybı, raporlarıdır vs. Yani çalışmaktan erinmem, hatta büro temizliği vs. bile düşünmüyor değilim. En azından akademide yer aılıncaya kadar böyle bir yol izlesem nasıl olur?

En doğru ve mantıklı yol ne olabilir sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim,Teşekkür ederim

 
Doktora yapiyorsaniz bence bu bilgilere kendiniz ulasabilirsiniz. Enteresan.

Arbeitstitel / arbeitserlaubnis für studierende aus drittstaaten gibi aramalar yapabilirsiniz. Universitenizin kendi ogrenci birligine ya da studienservice e filan sorabilirsiniz. Burs aldiginiz kuruma sorabilirsiniz. (Belki calismama sarti vardir bursa devam etmek icin, bursu kaybetmek istemeyebilirsiniz)

Bir de doktora ogrencisi olarak buro temizligi yapmak bana biraz agir gelirdi. Bir tik daha ustu isleri (garsonluk, tezgahtarlik) vs dusunebilirsiniz. Almancaniz yoksa ogrenmenize yarar.
Ya da alaninizla ilgili part time bir is arayabilirsiniz. Sosyal alanlardaysa dernekler vs olabilir. Ayrica unide kutuphaneye vs basvurabilirsiniz calismak icin.
  • kuehles blondes  (14.12.18 22:57:06) 
benim anlamadığımsa neden iki minijob yerine teilzeit bir yerde çalışmıyorsun? yanılıyorsam birisi düzeltsin, ancak bildiğim kadarıyla 2 minijob'tan toplam 450 euro kazanman gerekiyor, 450'yi geçemezsin. dolayısıyla ne kadar değer bilinmez. 450+450 kazanırım diye bir durum yok yani. ama örneğin bir minijob + sosyal vergili iş olur. bu yüzden benim tavsiyem haftalık 20 saat çalışabileceğin teilzeit bir iş + geri kalan zamanında seni yormayacak bir minijob (450 euro) bulman yönünde olacaktır.


  • soso  (14.12.18 23:37:36) 
Tesekkur ederim. Bir yil oldu, cok bilgi karmasasi var. Ulasabildigim kadar her turlu bilgi ve tecrubeye ulasmaya calisiyorum. Yani otellerde bavul tasiyan vs. arkadaslar var ve artik senior doktorand sayilabilirler. Burs icin calisma limitleri var ama ben bursu calismayla ikame ederek dondurayim diye dusundum. Benim kafam aslinda ne kadar calisma iznim oldugunda takildi.. burokrasisi karisik geliyor bazen. Bir de kendim ulasiyorum zaten bilgilere, bakin buraya yaziyorum :) Sormadan olmaz.


  • ebeminadiyemiş  (14.12.18 23:38:55) 
Evet boyle dusunmemistim. Ben 3 4 minijob yan yana koyup ayda ne guzel 1500 euro oluyor diyordum.. olmuyormus...tesekkur ederim.


  • ebeminadiyemiş  (14.12.18 23:41:13) 
çalışma iznin ne kadar bilemiyorum tabii ama büyük şehirlerde iş bulma kısmı nispeten rahat denebilir. bavul taşımaktan da ziyade özellikle stk'larda ya da ona benzer farklı kuruluşlarda enteresan işler bulunabiliyor. hiçbir deneyimim olmadan alakasız biçimde kendimi sozialbetreuer olarak bulmuşluğum vardır :) tabii önce ne kadar çalışma iznin olduğunu öğrenmelisin, gerisi biraz senin iş kovalama kabiliyetine kalmış. büro temizliğinden, bavul taşımaktan daha iyi seçenekler var ama tabii, o kesin.


  • soso  (14.12.18 23:49:30) 
Buyuk sehirde degilim, ve Turkiyeden buyuk sehirden geldim. Buradaki survive etme sekilleri emege saygi duymakla birlikte bana da biraz "sey" geliyor ama zorunluluklar diyorum. Buyuk sehire gitmeliyim, uzun vadeli dusunuyorum cunku. Sanirim bu teilzeit plus minijobu dusunmeliyim..


  • ebeminadiyemiş  (14.12.18 23:53:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.