[]

Kedi evden yokken ne yapıyor

Kedi bakımı cahili olarak soruyorum
Erken çıkıp geç geliyorum nasıl yapacağım bu işi? Dağıtıyor mu sağı solu



 
Günde 20 saat uyuyan bi canlı bu.


  • angelus  (14.12.18 20:45:17) 
Eve gelince kendisini bulamazsaniz dolaplarin icine bakin. Dolabin icine saklanmayi seviyor bizim koftehor


  • nax  (14.12.18 20:46:38) 
valla ben bizimkini uyurken nerdeyse gormedim desem yeridir, bizimkinde bi anormallik de olabilir gerci fazla hiperaktif =D

evde yalniz kaldiginda dagitip dokmedigi yer kalmiyor. hele ki mutfak aciksa tezgahta her seyin yeri degisiyor. banyoya girdiyse lifleri ayakkabiliktan falan topluyoruz. bu sebeple evde biraktigimiz zaman camekanli balkona birakiyoruz.

her kedi ayni degildir tabii ki ama bizimki super hareketli.

bu arada bizimki disi ve 9 aylik.
  • superfluid  (14.12.18 21:05:30 ~ 21:38:34) 
Yaşına, cinsine, cinsiyetine göre değişebilecek bir soru sormuşsunuz. Hayvanlar da insanlar gibi, tek tip bir huyları yok ki.

bazıları yalnızlıktan hoşlanmıyor ve intikam alır gibi eşyalardan çıkarıyor, bazıları mışıl mışıl uyuyor, tembellik yapıyor.
yaşı küçük ve erkekse yaramaz olması daha olası. gibi gibi.
  • amelie poulain  (14.12.18 21:20:45) 
Kırılması, dişlenmesi, parçalanmasından korktuğunuz her şeyi bi odaya koyup kapıyı kapatın.


  • baal  (14.12.18 22:38:07) 
amelie haklı, mesela bizimki yaşlı bir teyze, an itibariyle evin en yaşlısı bile olabilir, bayramlarda patisini öpüp harçlık olarak mama alıyoruz XD ben kendisini hiç hareketli görmedim sanırım. mesela her kedi gece delirmesi yaşar, bizimkininki 5 dk falan sürüyor alkdjşadjsa ha son zamanlarda dışarı kaçmak gibi bir huy geliştirdi ama böyle yaşlı teyzeler amcalar gibi meeehh meeehleyerek yürüyor, arada pisssmi diyor falan, çağırdım -giriş katta oturuyoruz ve pencereden normalde kediler girebiliyor tel açıksa falan, bizimki ise kesinlikle atlayıp giremiyor, haliyle apartman kapısını açıyoruz- toplamda 5 basamak merdiven var, ikisini çıktı üçüncüye yattı kaldı yorgunluktan XD böyle gülüyorum ama ölürse de çok üzülürüm, pislik prensesim çünkü o benim <3 ha biz kendisini sahibi yaşlılıktan öldüğü için sokakta kalınca aldık, yani bize geldiğinde zaten yetişkindi. şu zamana kadar hem ben hem de ailem bir sürü kedi baktı-bakıyor, her birinin karakteri çok farklı cidden. mesela yavru olduğu halde çok sakin olan var, yetişkin olduğu halde kötü kedi şero gibi takılan var. ama genelde yavrular aşşşırı hareketli olur. sarı kediler çok sayko olur -feline energy diye araştırırsan bulursun, sarı kediler ayrı bir enerjik oluyor- tekirler duruma göre takılıyor, çok kendinden emin oluyorlar. siyah beyazlar aşırı zeki ve panik ataklı oluyor XD beyazlar -mesela benimki gibi- genelde sakin oluyorlar, niye bilmiyorum. ama tabi bunlar çok genel gördüğüm şeyler, böyle derim de sakin bir sarıya denk gelirsin mesela hiç şaşırmam.


  • pasp  (15.12.18 06:52:31) 
@pasp, sarı ve alnında m çizgisi olan kediler aşşırı hamur gibi oluyor, haberin olsun :)


  • amelie poulain  (15.12.18 11:03:24) 
kamera sistemi kurdum ben. bugün baktığımda klavyemin üzerinde geziniyordu. indirene kadar canım çıktı. odada genelde uyuyor oluyor. geziyor, yemek yiyor. vs.


  • the master of apprentices  (15.12.18 11:24:08) 
karakterine bağlı. "kedi" diye genellemek yanlıştır diye duyar yapar gibi bi cevap vermek istemezdim ama mesela benimki konuşuyodur kendi kendine, anneminki ortalığı dağıtıyodu, kaçmaya çalışıyodu, bazı şanslılarınki uyuyor dana gibi 20 saat.
kendisine sorun, bizim vereceğimiz cevaptan daha çoğunu alırsınız.

  • neynep  (15.12.18 12:13:07) 
@amelie: aşlskjdşad iyiymiş, öyle kedi görürsem yoğururum o zaman hemen! :3 yakın zamanda görmedim de sarı m çizgili olan.

ha bir de bir uyarı: annem, ben, kardeşim kedi manyağı olduğumuz için dışardaki kedileri de sıkıştırıp severiz, yapmayın, iki senede bir hasekiye gidiyoruz kuduz aşısına, en son gittiğimde adam yakında böbrekleri ve karaciğeri eline vericez o olcak dedi, zaten aşılar bu sefer yatak döşek etti ateşten. o yüzden üstteki yazdığımı "aşılı sarı m çizgili" olarak limitliyorum XD biz salağız evat :(
  • pasp  (15.12.18 16:03:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.