[]

Psikolog İhtiyacı Hissedip Mali Yükü Yüzünden Gitmemek

Bu konu uzun zamandır yaşadığım bir ikilem.

Bir psikologa başvurmak istiyorum. Ama öte yandan da aşağı yukarı 300 lira civarlarındaki ücreti kısa zaman aralıklarıyla git, gel, git, gel şeklinde sürekli verebilecek bir ekonomik rahatlıkta değilim. Yani bütçemi hırpalayacak bir durum olur bu. Ve hal böyleyken de her seferinde gitmekten vazgeçiyorum.

Peki İstanbul sınırları dahilinde, nispeten makul fiyatlarla psikolojik destek veren yerler/kişiler de var mıdır? Varsa bir bilgilendirin lütfen.

 
fiyat skalası 200 ile 600 arasında değişiyormuş, psikolog arkadaşım söyledi geçen.

muhtemelen 200 ün altına bulamayacaksın.

ikinci ve en büyük sorun da, bu psikologların yaklaşık olarak yüzde 90ının çözüm odaklı değil de para sömürme amaçlı oyalayıcı olması.

bunu da psikolog arkadaşım söyledi.

mor bembembom var, ona mesaj atabilirsin(nicki tam olarak böyle mi yazılıyordu bilmiyorum, iyi bir arkadaşımızdır, aynı zamanda psikolog, kendisi ankarada ama belki çevresi vardır.)

yukarıdakileri söyleyen mor bbb değil bu arada. başka arkadaşım o da izmirde.
  • killerbee  (14.12.18 18:02:46 ~ 18:10:56) 
Bütçemi zorlayarak bir kaç seansa gittim.1 saat sonunda ''süremizin de sonuna geldik'' demesi bana hiç samimi gelmiyordu, bıraktım.


  • bikimoyoz  (14.12.18 18:10:27) 
büyük şehirde 200-600 aralığı dendiği gibi ben de psikoloğum ve sana hak veriyorum ancak psikologlarında kira geliri vs yükümlülükleri var, bu duruma devlet katkısı olmalı ancak yok. mesela ankarada yeni mahalle belediyesinin ücretsiz hizmeti var, büyük ihtimal istanbuldaki belediyelerde de bu hizmetler var. sosyal işler altında yapılıyor.


  • mikahakkinen  (14.12.18 18:12:11 ~ 18:12:26) 
bulabileceğiniz en makul seçenek üniversitelerin klinik psikoloji yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim alan ve süpervizyon için danışan görmesi gereken kişilere ulaşmak. böyle bir durumda oldukça makul ücretlerde psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmeti alabilirsiniz.

ayrıca eğer psikolog olarak kastettiğimiz gerekli eğitimleri almış klinik psikologlar ve psikoterapistler ise hiçbiri sizi para sömürmek amacıyla kullanamaz. kullanmaz demiyorum ama kullanamaz. böyle bir durumda bu kişileri lütfen gerekli yerlere şikayet edin.
  • görünmezkaza  (14.12.18 18:12:41) 
Emin ol herkesin ortak sorunu cogu kisi gerçekten ihtiyacı oldugu halle destek alamiyor maddi boyutu fazla cunku


  • imelih  (14.12.18 18:34:37) 
hangi ilçedesin? kadıköy belediyesi'nin ücretsiz gidebildiğin psikoloğu var.


  • kronik  (14.12.18 18:39:30) 
Özel hastanelerin fiyatları daha uygun.tamamen ücretsiz olsun dersen universite hastaneleride iyidir.


  • brnbrs  (14.12.18 18:54:54) 
@kronik beşiktaş'tayım.

@brnbrs özel hastanelerin tümünde psikoloji bölümü sgk kapsamında değil sanırım, yanılıyor muyum
  • norules  (14.12.18 20:46:20) 
Pahalı olmasının nedenleri:

-Ofis kiraları ve varsa sekreter vs. maaşı
-Terapi, test eğitimlerinin pahalılığı ve süresi (Bir rorschach testinin eğitimi 2 sene sürüyor klasik yönteme göre)
-Yüksek lisans (ya da doktora) gerekliliğinden uzun eğitim süreci

Mesela şöyle bir yorum gelmiş: "yaklaşık olarak yüzde 90ının çözüm odaklı değil de para sömürme amaçlı oyalayıcı olması" ileri teknik gerektirmeyen bir psikolojik danışma süreci en az 10-12 oturum sürer. Kısa süreli çözüm odaklı terapi de yine ortalama bu kadar sürecektir. Psikanaliz ise en az 2 sene sürer.
Her şey literatürde nasıl yapılması gerektiği şekilde anlatılıyor.

Soruya cevap olarak; eğer gerçekten psikoterapi hizmeti almak istiyorsanız ortalama 300 tl ödersiniz seans başına. Belediye, hastane vs. sadece zaman kaybıdır. Oradakilerin çoğunluğunun terapi eğitimi yok. Yüksek lisans-doktora öğrencileri de oturum sayısını tamamlayıp dersi geçmek için yapar bu işi.
  • Negy  (14.12.18 22:24:02 ~ 22:26:10) 
izmite gidip gel, daha ucuza gelir.
izmitte sağlık hizmetleri istanbula göre daha uygun.
kartal metro durağından izmite karşılıklı otobüs kalkıyor.
  • aslindasorunumpsikolojik  (14.12.18 23:04:19) 
İzmit’te bugün gittim 150tl


  • sta  (14.12.18 23:14:54) 
  • kronik  (15.12.18 12:47:49) 
küçük özel bir hastanede seansı 80 lira civarındaydı en son. (istanbul bölge hastanesi)


  • nickaramaktanbiktimben de bunickisectim  (20.12.18 16:49:29) 
Antalya'da 3 sene önce seansı 200tl den yaklaşık 15 seans gittim. Bilişsel davranışsal terapi aldım. Ancak hiç bir faydasını görmedim/hissetmedim.

Üniversite öğrencisi iseniz üniversitenizin ücretsiz psikoloğu vardır, ona gidebilirsiniz.
  • mrtkp1234  (20.12.18 17:19:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.