[]

kuzeyli ve batılıların iri vücutlu olması

hepsi değil de bize göre çok fazla bunlar.

bu genetik ve beslenme ile mi alakalı? yani bizim gibi hamur yeseler çelimsiz, göbekli mi olur bunlar yoksa yine iri mi olurlar?

peki biz onlar gibi kaliteli besin yesek, sürekli kırmızı et, balık yesek, spor yapmadan iri olur muyuz? burası tamamen genetik mi yoksa?

soruları tam kuramadım umarım anlatabilmişimdir.

 
Hem genetik hem de doğal seçilim, güzel kadınlar yakışıklı ve endamlı erkeklerle beraber olup nesli güzelleştirdiler.

Biz de ise 30 sene önceye kadar gurbetteki oğlana mektup yazarlardı "seni nişanladık" diye.

Çirkin güzel seçme seçilme yoktu, e nesil de ona göre eciş bücüş oluyordu işte.

uzun zamandır bizde de seçilim yapılmaya başlandı, böylece yeni nesil daha iyi olmaya başladı. Daha da iyi olacak.
  • John Bloor  (14.12.18 17:28:14) 
Boyum 1.85. Turkiye'de uzunum, Hollandali erkeklerin boy ortalamasi 1.85 olmus! Orada ortalama biri oldum.

Surekli kirmizi et yesen ve spor yapmazsan kimi Araplar gibi azicik daha uzun ama cok daha genis birine donersin.

Genetik, dogal secilim, yasam tarzi bunlarin ucu.

Ornegin Alman arkadaslarim ilkokulda yuzme ogrenmis, hepsi! Turkiye'de daha 8 yasindaki kiz ve erkek bebeler ayni suda yuzebilir mi tartismasi var. Sonra bu Almanlar nasil uzun olmasin.
  • Traveller  (14.12.18 17:34:26) 
Goclerle de alakali, bati avrupa iklimini seven iri yari kisiler orada kalmis. Ufak ve esmer olanlar asagi inmis ya da yerini terk etmemis.

Hollanda'da benim ayakta duramadigim sogukta kadin 5 yasinda bebeyi bisikletin onune koymus (beresiz eldivensiz) suruyordu. Bizim cocuklar abartmiyorum 1 dk dayanamaz.

Sicak iklim insanlari daha ecis bucus oluyor.
  • acemi  (14.12.18 17:35:55) 
iyi beslenirsek neden olmasın, yeni nesil ergen irilerini görüyoruz, hayvan gibiler, hepsi yaşından büyük gösteriyor. Kendi zamanımı hatırlıyorum, muzun muhabbeti yapılıyordu anasını satayım ilkokulda, yok beslenmeye muz konmasın, alamayanlar var vs, muz lükstü yani. Mcdonalds, burgere daha elit kesim gidiyor, et yiyebiliyordu. Ne yokluktan gelmişiz anasını satayım:) Bizim zamanımızda gym, fitness mı vardı, mahalle arasında anca karate kursu bilmemne, şimdi gyme gitmeyeni dövüyorlar, ergenin biri sana vaaz verecek bilgi seviyesine gelmiş yok kardiyo şöyle yapılırmış bilmemne


  • neverletyougodown  (14.12.18 17:37:30 ~ 17:39:53) 
iklimin ve iklimin beslenme düzenine olan etkisi muhim burada. yahu kuzeyli adam yüzyıllardır protein+yağ tabanlı bir beslenme uyguluyor biz ise daha çok vejeteryan tabanlı tahıl yoğunluklu. iç anadoludaki adamla norveçteki insanın yediğine bir baksana?

bir de elbette doğal seçilim de var. o soğuk ve sert iklimdeki insanların güçsüz olanları çok çabuk kırılırken akdenizde bu o kadar da kolay olmuyor ve uzun vadede öne geçiyorlar.
  • kljgslsdkjsd  (14.12.18 17:54:09) 
Genetigin yaninda yasam tarziyla alakali bir durum. Daha bebeyken protein agirlikli beslenme ve hareket (spor) aliskanligi kazaniyorlar. Cocuklari duse kalka, atlaya ziplaya buyuyor.
Ek olarak cok ilgi cekici bir sut icme aliskanliklari var. Mantinin yaninda sut icen finlandiyali gordu bu gozler.

  • nax  (14.12.18 20:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.