[]

34 yıl alan bu tecavüzcü sabıkasız ise kaç sene yatar?

www.hurriyet.com.tr


Daha önce sabıkası yoksa, kaç sene yatar bu?

 
Sanığa verilen ceza 34 yıl 8 ay gün hapis cezasıdır.

Sanığa verilen cezadan koşullu salıverilme süresi (şartla tahliye) çıkarıldığında YATARI: 23 YIL 1 AY 8 GÜN HAPİS cezasıdır.

Sonuç ceza 1 yıldan fazla olduğundan 5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesi gereğince Sanık denetimli serbestlikten doğrudan yararlanamaz.

Sanık 22 YIL 1 AY 8 GÜN HAPİS cezasını ceza infaz kurumunda çektikten sonra denetimli serbestlikten yararlandırılarak serbest bırakılır.

Sanığa verilen ceza 10 yıldan fazla olduğundan Açık Ceza İnfaz Kurumuna Ayrılma Yönetmeliği gereğince cezanın 1/10'u olan 3 YIL 5 AY 20 GÜN HAPİS cezasını kapalı ceza infaz kurumunda çekmesi gerekmektedir.
  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (14.12.18 10:16:17) 
Haberde indirimsiz 34 yıl 8 ay diyor, yine de indirim mi uygulanacak acaba?


  • John Bloor  (14.12.18 10:17:08) 
Indirimsiz dedigi hakimlerin verdigi iyi hal indirimidir. Infaz kanunu bambaska bir sey, hakimler bu kanun geregince yapilan hesaba mudahale edemez.


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (14.12.18 10:23:18) 
cezanın 3/2 sini yatıyor. 3/1 infaz kalıyor. 3/2 nin son 5 senesi açık cezaevine çıkma hakkı kazanıyor. son 2 senesi de denetimli serbestlik. ancak çıktıktan sonra belirli bir süre içerisinde bir suç işlerse kalan 3/1 infazı da yatıyor.


  • zozjotejmnk  (14.12.18 11:07:35) 
@zozjotejmnk cinsel suçta denetimli serbestlik 1 yıl uygulanır.


  • guardiands  (14.12.18 11:32:48) 
(bkz: damat koğuşu ) dolayısıyla pek yatabileceğini zannetmemekle beraber allah düşmanıma vermesin diyorum.


  • Techsavvy  (14.12.18 11:40:42 ~ 11:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.