[]

neden her zaman gelen gideni aratıyor?

selam,

genel olarak niye böyle amk? bu soruyu yalnızca gönül işleri için sormuyorum. siz bu duruma nasıl bakıyorsunuz?

tşk.

 
Çünkü kör ölünce badem gözlü oluyor diyerek deyiş atışması yapasım geldi. Hani her şeyde geçerli değilse bile kişisel olaylarda eski, gitmiş olanı romantize etmeye eğilimliyiz. Aslında giden de gelen de aynı bok genelde.


  • whoosie  (14.12.18 09:02:08) 
Çünkü gelen'den giden'in yarattığı hayal kırıklığı, mutsuzluk, tatminsizlik vs gibi şeyleri telafi etmesini bekliyoruz, ya da zaten değişiklikteki sebebimiz bu oluyor. Gelen'i kendi sunduklarıyla, tarafsızca değerlendirmiyoruz. Halbuki zihnimizi biraz daha açık tutsak fark edeceğiz ki gelen de pekala ortalama bir şey.

Ayrıca ilk zamanlarda "comfort zone" denen hadise aklımızı karıştırıyor. Eskiye, alıştığımız düzene, aşina olduğumuz şeylere hissettiğimiz kolaylık, beceri hissi yeninin getirdiği öğrenme/deneme sürecinde daha cazip geliyor.

Bir de peak and end theory denen bir şey vardır. İnsanların tecrübelerin başını ve sonunu hatırlamaya eğilimli olduğu anlamında. O yüzden bir şey nasıl başlayıp, nasıl biterse onu öyle yorumluyoruz. Misal bir ilişki adına düşünelim, bitmesine yakın zamanlarda kavgalar vs olduğundan insan onu kötü bir şey olarak düşünüyor, oh be kurtuldum diyorsunuz. Ama üstünden zaman geçip de yeniye başladığınızda "aa yok aslında iyiydi ya" diyorsunuz, çünkü "peak and end" etkisinden kurtulmuşsunuz artık, iyi zamanları da hatırlayabiliyorsunuz yani.

Değişiklik iyidir, ama sırf değişiklik olsun diye değişiklik yapmak saçma.
Atalarımız "get comfortable with being uncomfortable" diye boşuna dememişler.

Edit: pati+1
  • sopiro  (14.12.18 09:06:24 ~ 09:27:30) 
Bana genelde tam tersi oluyor. Şans herhalde, gelen gidenden daha iyi oluyor, iyi ki gitmiş diyorum, o da aklıma gelirse. Yalnızca gönül işleri için değil, genel.


  • pati  (14.12.18 09:26:27) 
yoo.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (14.12.18 09:29:32) 
insan sahip olamadığına hallenir. bu böyledir.


  • zgrydn  (14.12.18 11:41:22) 
bence de her zaman böyle olmuyor. çoğu zaman olmuyor hatta. senin seçimlerinde bir yanlışlık olabilir


  • aquarium  (14.12.18 11:48:23) 
Böyle bir şey yok. Öyle algılıyoruz sadece. Eskilerden kimseyi aramadım yeni ilişkilerimde


  • Delay Fuze  (14.12.18 18:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.