[]

Aşırı çoşan sokak köpeği

Apartmanın önünde bir sokak köpeği var. Son 6-7 gündür de havalar soğudu diye fazla fazla yemek verdik, yattığı kuru yere eski yünlü kıyafetlerden falan koyduk.

ama bu köpeğin biraz götü kalktı :/ aşırı çoşuyor bizi görünce. Eşimin atkısını parçaladı bugün anasını satayım, montunu da ısıtıyordu zor ayırdım ama saldırgan bir havada değil, bayağı bayağı çoşuyor sevgiden.

Bunu nasıl önleyeceğiz? Yemek falan vermesek uzaklaşsın bizden diye, yazık bu karda kışta. Bağırıyorum sesimi yükseltiyorum anlasın diye,ondan da anlamıyor. Nasıl ilgiye açsa her şeyi oyun sanıyor herhalde.

Torbayla eve giremiyorum son günlerde. Torbalara atlıyor,ısırıp alıp kaçmaya çalışıyor. Baya dışarı çıkmaya çekiniyoruz artık, huzurlu bir şekilde yürüyüş yaptırmıyor. Lan normal normal yürürken arkadan burnunu kıçıma sokuyor birden. Paranoyak etti it bizi. Ne yapılır buna harbiden?

 
Yaa yazik:(
eve alim diye sevin diye yapiyor muhtemelen ic guveysi alinan kucuk eniste gibi ne yapacagini sasirmis garibim.
Siz yine de çok şaapmayin yaziktir.
  • formalite  (13.12.18 23:18:52) 
saknleşene kadar tepki verme, sevme yiyecek falan verme.
sakinleşince ver. az çok öğrenir.

  • acemi  (13.12.18 23:59:05) 
bizim sitenin onundeki kopekler de boyle oldu ya. bi de baska kopekleri de yaklastirmiyorlar, ustune kopeklerini gezdiren insanlarin kopeklerine saldiriyorlar. 'hoyt, hoop, sst!' diyip bagirinca ustumuze atlamayi kesiyorlar ama hayvan sevgisi bi yana benim de canima yetti. valla siz yemek vermeyi ve ilgiyi laf atmayi azaltsaniz da baskalari besledigi surece ayni coskuyu surduruyorlar =)

bi cozum bulursaniz diye takipteyim.
  • superfluid  (14.12.18 00:21:00 ~ 00:22:45) 
tahmin ediyorum ki 6-12 ay arası bişeydir o.
evet kötü gibi görünecek ama o yaşta laf dinlemeyeceği için sert yapacaksın.
ama takmayacak tabi, öyle de bir durum var.
yanında ufak sopa gibi bişey bulundur. vur demiyorum bak. yere falan vur hızlıca o kaçar zaten. yaşı da biraz büyüdüğünde bu hareketleri sözle ikazla bırakır duruma gelir.
  • baharat  (14.12.18 09:01:36) 
evet sanırım daha yaşını tamamlamamış. kulağında küpesi de yok zaten.

sert yaptığımda da korkuyorum, üstüme saldıracak diye, atkıyı eşimin boynundan alırken bayağı bir hırlaştı çünkü vermemek için.
  • akatreil  (14.12.18 09:14:44) 
Ani tepkiler verip kafasını karıştırmayın, herşeyi oyun sanıyor aptallar.

Elleriniz kaldırıp bekleyin, bi durum "lan ne yapmam lazım şimdi" diye anlık düşünecektir.

Kalın ve sert bir ses tonuyla "hayır" diyin, çok fazla kelime kullanıp kafa karıştırmayın.

Sakinleşip uslu durduğunda verin ödülünü, hayır diyip kızarken gözlerine bakmayı unutmayın.

Kızarken sevecen olmayın, böyle böyle alışacak.
  • John Bloor  (14.12.18 09:46:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.