[]

Access point tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar. Evimiz “L” şeklinde. Modem evin girişinde, yatak odası L’nin en sonunda. Telekom’un verdiği tilgin marka modem var. Model adını tam olarak bilmiyorum. Yatak odasında lan çıkışı var. Buraya access point almak istiyorum. Prize takılan ufaklar var, iş görüyorlar mı? Tek anten, 2 anten, 3 anten vs. Çok çeşit var. Anlamadığımdan içlerinde boğuldum açıkçası.
Bazıları internetin çok yavaşladığından bahsetmiş. Bazıları sürekli kopma olduğundan. Lam kablosundan bağlantı alcağı için kopma olmaz diye düşünüyorum, hız da modemin özelliklerine bağlı sanırım.
Kısacası tavsiye istiyorum, şu AP kullandım memnunum diyen varsa ya da işin ehli varsa bilgikendirebilir mi?


 
Olası çözümler:
1. Ortada bir yere range extender koymak (zamanında yapıp çok memnun kalmamıştım. Prize takılan ufak dediğin bu olsa gerek, bu havadan aldığı sinyali güçlendirip geri veriyor)

2. Orta bir yere kablo çekip router ile dağıtmak (yaptım gayet iyiydi ama kablo olacaksa saçma) Ama ucuz. Dark'ın 70 liraya falan router'ı var çok iyi iş görmüştü bende. (WRT303)

3. Elektrik üzerinden internet iletmek (Powerline cihazlar)
Ben daha 2 hafta önce bunu aldım. Modemden fişteki alete ethernet kablosu gidiyor, arka odaya ikinci cihazı takıp internet alıyorsun. O ikinci cihaz bende wifi'lı, access point görevi görüyor işte. Altında 2 ethernet çıkışı da var istesem kablolu çıkış da alabiliyorum. Kimisi wifi'sız sadece kablolu oluyor, oradan çıkıp ayrıca dağıtman gerekiyor falan. Bak incelersin:
www.tp-link.com
(bunda sıkıntı şu olabilir, çoğaltıcı olmadan duvara takın diyorlar, o prizi kapatıyor yani. Modem fişi + bu yani 2 priz lazım. Bazı cihazların kendi üstünde priz var o bu sorunu çözmek için mesela)

Lan çıkışı olayını bildiğimiz ethernet girişi dimi? Ondan alıp modeme giriyorsun tamam ama diğer odadan alabilmen için tekrar modem lazım bildiğim kadarıyla? Bilen biri bakar ona.
  • nhk ni youkosu  (13.12.18 22:42:46 ~ 22:46:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.