[]

Oneri Bekliyorum Sozluk Ahalisi

Gecenlerde eski olan arabami sattim ve elimde 66 bin tl para var. Bu paranin 34 bini evlilik parasi diye biriktirdim 32si arabadan gelen para. İyi de bir maasim var ben yatirim yapmayi dusunuyorum ama nasil yapsam mantikli bilemiyorum onerilerinizi bekliyorum.
Kafamdaki birinci dusunce - arabadan gelenin ustune 40 bin kredi cekip 70 e araba almak
İkinci dusunce - butun parayi koyup 70 bin kredi cekip begendigim bir ev var onu almak.
Tabi sizin de onerdiginiz bir sey varsa mutlu olurum. Gecenlerde sormustum hic ev projesi falan var mi diye bir cevap alamamistim boyle cok pahali olmayn kucuk capli bir proje guzel olabilir. Simdiden tesekkur ederim.

 
66bin liranı faize koy aylık yaklaşık 1000 lira daha kazan paran.


  • gonulcelen87  (13.12.18 19:59:32) 
yıllık enflasyonu %20 olan ülkede @gonulcelen'i dinlersen işin zor. Döviz yapabilirsin belki.


  • biravekahve  (13.12.18 20:35:57) 
döviz


  • jactantia  (13.12.18 20:39:44) 
Dovizi ben de dusundum iki hafta once gecseydi elime para yapacaktim. Tam dolarin “dip” yaptigi sirada ne yazik ki kacirdim gibi hissediyorum tabi uzun vadede yine artar ama bana o kadar uzun vade olmasin. Yani parami bir uere baglayim diye ugrasiyorum


  • zor azizim zor  (13.12.18 20:53:49) 
70i tutup da arabaya baglama, 2-3 sene sonra deger kaybi ve bu sure zarfinda yapacagin onca masraf da cabasi.

eger ki isin garantiyse ve 136bine yasayabilecegin bir ev bulabiliyorsan ev al.
  • brkylmz  (13.12.18 21:04:36) 
Arabadan yatırım olmaz. Ben oyumu ev yönünde kullanıyorum.


  • kablelvuku  (14.12.18 09:53:36) 
kiracıysan ev al. değilsen de eğer evden alacağın kira kredinin taksitlerini ödeyecekse yine ev al.


  • sevecen  (14.12.18 09:59:56) 
Kısa vadede evlilik planı yoksa evlilik parası+araba parası+vadesi çok uzun olmayan kredi ile ev almak.


  • Abdurrahman  (14.12.18 10:02:54) 
nerde yaşadığını ve ne kadar maaş aldığını belirtmemeişsin. o kadarcık parayla kredi çekip alacağın araba yine 2. el olacaktır bu zmaanda bir; ikincisi de yine kredi çkeceksin ev almak istersen ki evin fiyatına göre değişir o da ve en az 150-200 civarı kredi çekmen gerekir. banka ev kredisi fai oranları çok yüksek tavsiye etmem ki taksitlerini de maaşına göre nasıl ödersin bilemem. benim elimde çok daha büyük meblağda para olmasına rağmen eve giremiyorum ikinciye bu krizde.
en güzeli dolar al bekle. yılbaşından sonra iyice yükselişe geçeecek diyorlar seçim öncesi de haziran seçimi öncesi gibi iyice yükselecek deniyor. şu anda en iyi yatırım o. çok dipi de kaçırmadın 5.20 den döndü. alsan zarar etmezsin. ama yatırım tavsiyesi yüzde yüz kazanırsın diyemem sana ülkenin hali belli olmuyor. düşebilir de diyesim var ama sanmam ama çok çıkar mı onu da bilmem. gönül çıkmamasından yanayken bir taraftan da dolar aldık çıksın da bunca sene bekledik satalım derdinde ama sana son diyeceğim şey bu krizde ne eve girilir ne de ihtiyaç değilse arabaya. bekle.

  • yine tek mactan yatan adam  (14.12.18 10:14:08) 
Aslinda dedikleriniz mantikli olmak ile beraber maasim 8 bin baktigim begendigim evde kucuk ve 130 bin.
Ben de kredi cekmekten korkuyorum aslinda dolar cok mantikli geliyor. Belki baska oneri olur diye bekliyorum. Yani mesela yeni bir ev projeden girilecek sekilde aslinda fena olmaz.

  • zor azizim zor  (14.12.18 13:55:57) 
oooo maaş iyiymiş bu zamana göre. heralde istnbul ankara veya izmir gibi büyük şehirlerden birindesin muhtemelen belirtmemişsin ama. lakin 130 bine nerde ev var allaşkına söyle de bana ben de gidip alayım hemen. araba bile en dandiği sıfır 100 den başlıyor artık biliyorsun. herhalde eski bir artı bir kastın.

o zaman o maaşla ve elindeki parayla biraz daha kredi çeki o eve girebilirsin derim. gerçekten o fiyatsa kaçırma derim iyi bir evse.
  • yine tek mactan yatan adam  (14.12.18 18:48:08) 
Tesekkur ederim @tek mactan yatan adam
Ankaradayim evin disi epey eski ama ici yapilmis. Bende bu mantiktan yola cikarak arabadan vazgectim o kadar parayi arabaya verecegime biraz daha borclanip ev alirim diye dusunmustum.

  • zor azizim zor  (15.12.18 10:47:45) 
rica ederim de ev çok eskiyse de alma derim.
şimdi eski evin iskanı yoktur bilmem ne iyice araştırıp al tapudan. gerçi yoksa iskanı yok kat mülkiyeti zaten kredi çekemezsin de. sonra otururken de sıkıntı olur dökülür ev yarın öbür gün satmak isterken de sıkıntı olur. sırf ucuz diye ve ev almış olmak için de alma sakın.
bekle sen iyisi mi bu zamanda :)
  • yine tek mactan yatan adam  (15.12.18 11:18:51) 
Valla bende dusundukten sonra zaten ailenin yanindayim bir sure daha köseye oara atabilirim diye dusundum. Yine de oneriler icin herkese tesekkur ederim.


  • zor azizim zor  (15.12.18 11:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.