[]

türkiye'de işini doğru düzgün yapan bir meslek grubu yok mu?

son zamanlarda neredeyse toplumun her kesimine eleştiri yapıldığına şahit oluyorum. sözlükte ayrı, burada ayrı, sokakta ayrı, ev ve işyeri sohbetlerinde ayrı. devlete, özele, işçiye, esnafa, vs hepsine sövülüyor.

düzgün bir devlet kurumu yok,
düzgün taksici, dolmuşçu, minibüsçü yok,
düzgün esnaf yok,
düzgün avukat, hakim, savcı yok,
düzgün doktor, hemşire, sağlık personeli yok,
düzgün işveren, patron, müdür yok,
düzgün çalışan, emekçi, işçi yok,
düzgün emlakçı, aracı, komisyoncu yok,
düzgün sporcu, eğitimci, akademisyen, haberci, sanatçı yok,


eee peki kim işini düzgün yapıyor bu ülkede?

 
demin okudum bir hırsız 57 kere yakalanmış.

hırsızı da düzgün değil ya. kafayı sıyırıcam artık.
  • benibenim  (13.12.18 14:29:15) 
hepsinin işini düzgün yapanı var. bazılarında oran düşük, bazılarında daha yüksek.


  • sekerse tehlike  (13.12.18 14:29:30) 
İşini düzgün yapan insanın bu ülkede bir işi kalmadı artık. Gitmeyip kalan da yozlaşıyor her gün çünkü atmosfer toksik bir halde. Herkes herkesten nefret ediyor, herkes bir taraf olma zorunluluğu içinde. Herkes birilerinden korkar durumda. İnsanları bırakmıyorlar ki işlerini yapsınlar.


  • bos gezenin bos ustasi  (13.12.18 14:32:56) 
pilotlar ve uçak teknisyenleri yapmasalar sonuçlarını düşünemiyorum.


  • jamswety  (13.12.18 14:35:31) 
Buradaki yok kısmını, az olarak algılıyorum. Yani kümenin içinde çok az oranda tabii ki düzgünleri var. Ama yok denecek kadar az. Hele doktor, hemşire, sağlık personeli kısmı parmakla sayılacak kadar az. Emlakçılar ile sağlıkçılar bu konuda zirvedeler bence. İşveren, patron, müdür kısmı da hemen arkalarından takip ediyor sanıyorum.

Ama müthiş sanatçılar var ülkemizde. Çok popüler olmasalar da, harika işler yapmış olan ve yapmaya devam eden müzisyenler, yazarlar var. Başarılı sporcular da var. Ama bunu görmek için sporu futbol odağının dışına taşımak gerekiyor. Çok başarılı akademisyenler de var.
  • windowsguvenlikduvari  (13.12.18 14:37:40) 
Basit bir örnek vereceğim.

Yaptığım işlerden birisinin yılda ortalama on bin tane müşterisi var.

4 yıldır tam profesyonel anlamda yapıyor ve bir kişi çalıştıyorum bu sektörde.

Yüzde 98 onaylanma ve tavsiye oranım var. Ancak bu git gide düşecek. Çünkü sektördeki kalan kişilerin çoğu bilgisiz.

Bundan da beteri insanlar her şeyi çok biliyor. O kadar yıldım ki anlatamam.

Bir müşterim 70.000 lira ödeme alacaktı. Çok uğraştık alması için ve başardık. Mutlu haberi vermek için aradım , ben uğraştım siz bir şey yapmadınız dedi. Mailleri gönderdim beni kandıramazsınız çok iyi anlarım photoshop dedi :)

O günden beri bazıları hariç herkese çok sert davranıyorum. Egolu , burnu havada veya sinirli. Ama yine de tercih ediyorlar çünkü ben ahlaka çok önem veriyorum. Yine de bunaldıkça uzaklaşıyorsunuz titizlikten.
  • member of illuminati  (13.12.18 18:01:59) 
@jamswety

pilotlar ve uçak teknisyenleri uluslararası standartları sağlamak zorunda olduğu için yapıyor..
onların işi de ülke içinde sınırlı olsaydı ve kimse denetlemeseydi o zaman görürdüm ben seni :)
  • strobist  (13.12.18 18:34:38 ~ 18:34:59) 
cevap çok basit işini düzgün yapan kimse yok. herkes işini yapmak yerine çay içmeyi tercih ediyor.


  • mayday  (13.12.18 19:30:13) 
havacilik calisanlari, havacilikta kurallar kanla yazildigi icin yarim is yapma mumkun degil.


  • gezegen olan pluton  (13.12.18 19:54:46) 
İşini düzgün yapan bir meslek grubu yok. Çünkü işini iyi yapanı koruyan, kötü yapanı cezalandıran bir adalet sistemi yok.

Hırsız bile yakalanınca ceza almıyor, tekrar yakalanıyor beceriksiz. Sporcu doping ile yakalanıyor, hala kariyeri devam ediyor falan.
  • babilbaligi  (14.12.18 11:00:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.