[]

Tripofobi

bilmeyenler için kısaca açıklamak gerekirse üzerinde bir sürü deliklileri olan nesnelerden korkma tiksinme. şöyle ilgnç bir şey var. ben normalde böyle şeylerden rahatsız olmazdım. ama 3-4 sene önce bu fobiyle alakalı bir internet sitesi gördüm. ki ilk defa burda okudum böyle bir fobi olduğunu. okuduktan sonra bu delikli şeylerden rahatsız olmaya başladım. tamam böyle aşırı korkma hali yok da bir rahatsız olma hali var. lan altüstü yazı okudum. neden bu kadar etkilendim ki ben? normal birşey mi? kendimi bişeylere özenen ergenler gibi hissediyorum.




 
Görünce rahatsız olmuşsun. Bu bir fobi kanımca değil.
Asıl olan tahtaya tırnak sürtmektir derim.

  • Techsavvy  (13.12.18 13:54:47) 
Bende çocukluğumdan beri vardı, 4-5 sene önce öğrendim ne dendiğini.
Mide bulantısı şeklinde tepki veriyorum ben.
Gördüğüm kadarıyla insanların tepkileri de farklı, bazı kişiler texture'dan rahatsız oluyor, bazısı deliklerden, bazısı kabarıklıktan vs.
İnsanlığın evrimiyle alakalı bir şey olduğunu okumuştum, siyah noktaları olan, desenli şeylerin vs zehirli olmasıyla ilgiliymiş.
Bilemiyorum.
  • sopiro  (13.12.18 14:35:22) 
Lisedeyken gördüğüm bir rüyadan sonra tripofobim başladı(10 yıl önceye tekabül ediyor). Puantiyeli, kabarcıklı şeylere tahammül edemiyordum. Gördüm mü tırnaklarımla kazıyasım geliyordu veya dişlerimi sıkıyordum. Bunun bir adı olduğunu yaklaşık 5 yıl önce öğrendim. Çok üzerinde durmadım. Hiçbir zaman günlük hayatımı ve işlevselliğimi etkileyen bir şey olmadı. Şimdilerde o kazıma isteğim veya diş sıkmalarım da yok; ama hala puantiyeli ve kabarcıklı şeyler beni rahatsız ediyor. Ben de evrimsel süreçle bağlantılı diye okuduğumu hatırlıyorum.


  • siyah noktali film  (13.12.18 16:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.