[]

Bitcoinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Malumunuz 1 sene öncesine kadar 19K USD sınırına dayanan Bitcoin şu ara 3K üzerinde kalmak için direniyor ve merak ettiğim konu genel olarak insanların Bitcoin ya da benzeri bir Crypto Para sistemine bakış açısı ne?

Silicon Valley dizisinin 5. sezon son 2 bölümünde Bitcoin ile ilgili çok iyi tespitler var, Warren Buffett gibi dolar milyarderi dinozor kafalı adamlar varken Bitcoin gibi teklnolojik araçların yükselmesi elbette engellenir çünkü bu adamlar kendi varlıklarının böylesine teknolojik yenilikler karşısında değer kaybetmesini istemezler ve bu yüzden de algı operasyonları yaparlar anlamında.

Geçmişe dönüp baktığınızda bir lale çılgınlığı örneği var ancak Bitcoin'i tam anlamıyla lale çılgınlığı ile benzeştirmek de çok doğru değil bugün bir lale soğanını alıp sonsuz sayıda çoğaltabilirsin ama bitcoin için böyle bir durum söz konusu değil, kimilerine göre Bitcoin bir ponzi ancak ponzinin teknik açıklamasını iyice okuyunca da örtüşmeyen çok fazla noktası var, ponzide ilk girenden alınan paraların karşılığı son girenlerden alınan paralarla ödeniyor ancak sistem bunun ötesine geçemiyor bitcoinde ise durum biraz daha farklı bir merkezi sistem tarafından dağıtılmadığı için ponzi şemasına uymuyor ayrıca elindeki bitcoini bir yatırım aracı olarak kullanabiliyor ve istediğin zaman da çıkabiliyorsun sistemden.

Sizce Bitcoin tüm ülke paralarının yok olup yerine kullanılacağı bir değer halini alabilir mi gelecekte? Ya da bir noktadan sonra kendi kendine yok olup gidecek mi?

 
yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte..

Allah onun bin belasını versin.
  • benibenim  (13.12.18 12:33:09) 
Her ulke kendi bitcoin'ini cikarir, maasin kendi ulkenin bitcoin'i uzerinden yatar


  • Traveller  (13.12.18 12:33:39) 
Olmez ama alil yurumez de.


  • fever  (13.12.18 13:15:01) 
Bitcoin benzer düşüşleri periyodik olarak aşağı yukarı her sene yaşamış. Bkz: imgur.com

Dünya genelinde yaklaşan küresel ekonomik kriz nedeniyle pek çok büyük yatırımcının bu yöne yöneleceği düşünülüyor. Çünkü eskisi gibi paralarını küçük ülkelere taşıyıp faizlerden kazanamıyorlar. Kazanacak güçlü bir alternatif bulmaları gerekiyor en büyük aday da bitcoin. Fakat fiyat olarak ne zaman yükselişe geçer o belirsiz.

Diğer konuya gelirsek devletlerin kripto para çıkarması oldukça doğal olacaktır ama ben yakın bir zamanda böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum. Ortak bir para birimi zaten bir ütopya gibi görünüyor dünya çapında ama ülke bazında kripto paraya geçmek neden olmasın?
  • sol ayagim  (13.12.18 15:00:40) 
Bitcoin gibi oynak, güvenilmez bir şeyin parayı tahtından edeceği iddiası bana hep komik gelmiştir. Kendisiyle 2013 yılından beri tanışırız ve sayesinde çok güzel paraları çok kolay kazandım ama bir yatırım aracından başka bir şey değildir. Kredi kartıyla anlık olarak ve sıfır masrafla ödeme yapabiliyorken bitcoin kitlelerin kullanabileceği bir ödeme yöntemi olamaz.


  • catch the arrow  (13.12.18 15:08:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.