[]

Gitar telleri parmaklarımı acıtıyor

Bizim evdeki gitarda mı sorun var anlamadım.

Özellikle bu sap kısmının sonuna yakın yerlerde düzgün ses çıkması için telleri çok sağlam bastırmak gerekiyor, aksi halde o perdedeki çıkıntıya değmeyip istediğim sesi çıkartmıyor haliyle.

Millete bakıyorum, hatta çıtı pıtı bayanlar dokunur gibi yapıp gitar çalıyor. Benim koca koca parmaklarımın içinde boşluk oluşuyor resmen.

Nedir bu işin hikmeti?

 
yeni başlayanlarda bu normal durum. biraz şeye benziyor bu, ilk kez bisiklete binen birinin toto ağrısı gibi, sonra geçiyor.


  • jamiro  (13.12.18 12:30:09) 
Parmak uçları nasır tutana kadar acıyacak. Sonra acı hissetmeyeceksin.


  • battal gemalmaz  (13.12.18 12:31:29) 
Yabancılarda gördüğüm parmağa geçirilen yüksük gibi bir şey var ama burda hiç görmedim. Nette gitar parmak falan diye artınca çıkar belki. Bizde illa acı illa acı :(

SONRADAN EK: Pcye geçince kendim araştırayım dedim buldum, www.gittigidiyor.com
  • birsürüsorumvar  (13.12.18 12:36:00 ~ 17:09:53) 
Bahsettiğin konunun bir çok sebebi olabilir. Yani bu gitarın sap ayarı, tel yüksekliği, tel kalınlığı vs. olabileceği gibi tamamen senden kaynaklı bir konu da olabilir. Yani yanlış oturuş, yanlış tutuş, yanlış tuşe vs. teknik bir konu olabileceği gibi parmaklarında nazik olabilir ya da canın tatlı olabilir. Gitar çalmaya yeni başladıysan teknik olarak çok iyi bir tutuşa, tuşeye falan sahip değilsindir. Gereğinden fazla baskı yapıyor olabilir. Perdenin neresine bastığın bile etki edebilir. Bunun için egzersiz sürelerini uzat. Doğru tuşeyle basmaya özen göster. Hızlanmaya çalışma. Yavaş yavaş. Çok tekrar. Artık her sesi, her akoru doğru bastıktan sonra daha hızlı bir metronomda yine çok tekrar ile sürekli hızlanarak çalışmalısın. Bu çok tekrardan kastım ciddi anlamda sürekli aynı şeyi sıkılmadan, bıkmadan saatlerce (günde 6 saat, 8 saat gibi) günlerce çalışmaktan söz ediyorum.


  • draconas  (13.12.18 13:16:46) 
her gün en az 1 saat gitar çalıyoruz sonra parmaklar alışıyor.


  • kablelvuku  (13.12.18 13:22:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.