[]

Enpara.com üzerinden dolandırıldık, ne yapmalı?

Biraz önce kardeşimin internet bankacılığı hesabına birileri girip önce dolar bozup daha sonra Turkcell TL yüklemesi yapmış. Enparayı aradığımızda savcılığa gibin ve Turkcelli arayın biz iptal edemeyiz yanıtı aldık. Hiç bir şekilde onay mesajı gelmedi. Hesaba dair bilgilerin verilebileceği link vs. tıklanmadı. Nasıl oluyor da sms onayı olmadan bu işlemler yapılabiliyor ? Banka sisteminde mesaj gönderildi gözüküyormuş ama gelen herhangi bir mesaj da yok. Şu an ne yapmalıyız önerisi olan var mı ?




 
hassas konu. sim kartınızı kopyalamış olabilirler, trojan olabilir bilgisayarda-telefonda...

enpara-turkcell-savcılık üçlüsünden asılın ki her biri sizi döndürüp başkasına yönlendirmesin.

Savcılık gözünüzde büyümesin- tek bir dilekçe- ama dilekçeyi iyi yazın her şeyi açıklayın.
  • insert coin  (12.12.18 20:13:39 ~ 20:14:58) 
Cihaz android değil, abuk subuk sayılabilecek hiç bir uygulama yok


  • tss  (12.12.18 20:28:21) 
Banka hesabına girebilecek kadar yetenekli birisinin Turkcell TL kadar kolay takip edilecek bir harcama yapmış olması bana çok ilginç geldi. Miktar yüksek mi peki ?


  • talasas  (12.12.18 21:57:54) 
Hesapta çok fazla bakiye bulunmadığından, dolar hesabında bulunan 100 doları bozdurmuş, daha sonra 180 lira turkcell lira yüklemiş. İşlemden 2 dakika sonra her zaman olduğu gibi bankadan mail gelince farkediyor kardeşim. Telefon evdeydi, dışarıda vs çalınma ihtimali yok o yüzden. Her şey 5 dakika içerisinde gerçekleşmiş. Hani sms'i telefonla falan isteyerek alma ihtimalleri yok, o an telefon elinde bile değilmiş. Gerçekten çok acayip bir durum, çıkamadık işin içinden.


  • tss  (12.12.18 22:27:21) 
Bir phishing'e kurban gitme olayı olsa gerek.

Şuradaki olaya benziyor durumunuz.

www.eksiduyuru.com
  • oguz altun  (12.12.18 22:42:36) 
Bizde bahsedilen duyurudaki gibi bir linke tıklama, kendi eli ile sms şifresi girme vb. gibi hiç bir durum yok ama parayı alma yöntemi aynı.


  • tss  (12.12.18 22:47:30) 
twitter, facebook ya da instagram gibi sosyal medya kanallarında x banka y kampanya tarzında sponsorlu gönderi adı altında envai çeşit dolandırıcı gönderileri paylaşılıyor. görünürde bankanın kendi hesabı gibi ayırt etmek çok zor(ancak sayfa bilgilerine bakılarak ne olduğu anlaşılıyor) ve tıkla-mobil bankacılığa giriş yap hediyeni al/çekilişe katıl tarzı uyarılar oluyor. kuvvetle muhtemel bu benzeri durum cereyan etmiştir.
ayda bir-iki kez bu hırsızların gönderilerini görüyorum enpara için bilhassa. sırf bunları bildiğimden annem ve babamın mobil bankacılık uygulamalarını kullanmamasını sağlıyorum.

  • ezkaza  (13.12.18 00:32:11) 
Telefon marka model ne?


  • sta  (13.12.18 04:44:40) 
Iphone 7 Plus


  • tss  (13.12.18 09:41:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.