[]

Kredi kartı bilgilerim çalınmış?!!

Merhabalar;

Garanti Bankası'nın maaş müşterisiyim ve de 5500 tl limitli bir kredi kartım var. Koton, H&M benzeri bilindik sitelerden alışveriş yapıyorum uzun zamandır. Bugün ekstremin gelmesiyle birlikte bir anormallik gördüm ve harcamalarımı ayrıntılı olarak kontrol ettim ki zaten mutlaka ederim.

Kartımdan 4 adet farklı harcama yapılmış. 5 ve 6 Aralık'ta "DB Bahn A-nr" şeklinde belirtilen harcamalar bunlar. Totalde 700 küsur bir para. Bankanın ve araştırmalarımın söylediğine göre; Almanya Demiryolu Taşımacılık firması.

Hemen bankayı arayıp kartımı iptal ettim ve şubeye giderek harcama itirazında bulundum.

İşin özeti; başına benzer bir mevzu gelmiş olan ve olumlu sonuçlanan var mıdır? Banka aksi bir hareketle paramı iç eder mi? El yardım dostlar.

Teşekkür ederim.

 
chargeback ile bankadan sonuç alamazsanız tüketici hakem heyetine başvurmanızı tavsiye ederim.


  • better call me  (12.12.18 15:07:12) 
Aynısı başıma geldi, yaptığınız işlemleri yaptım. Banka 10 gün sonra paramı geri yatırdı. Ama senin durumda ne olur bilmem.


  • aradaki uzaklik  (12.12.18 15:15:23) 
şikayet et iptal ediyorlar.


  • alt4y  (12.12.18 15:15:43) 
Olabiliyor böyle durumlar. Güvenliğiniz için şunları yapabilirsiniz ilerisi için:

1) kredi kartınız herzaman online alışverişe kapalı olsun.
2) sanal kart kullanın ve o da online alışverişe kapalı olsun.
3) alışveriş zamanı sanal kartınıza limit koyun, o işlem süresince alışverişe açın. İşiniz bitince tekrar kapatmayı unutmayın.


Bankaya yaptığınız itiraz yakında sonuçlanır. Zaten kartınız sigortalı olduğu için bir sorun yaşamazsınız. Geçmiş olsun.
  • vampir akrep  (12.12.18 15:27:31) 
vpn kullanıyor musunuz? vpn yüzünden şifremi kaptırdım bende. telefon ve bilgisayarı formatlayın ve taratın viruse karşı


  • eja  (12.12.18 16:41:00) 
harcama itirazı (chargeback) yapmanız gereken ilk adım. bu sırada borcunuzu ödeyin ve başvurunuzu takip edin. dönüş yapıyorlar illa ki. 3-4 defa paramı geri aldım böyle ben.


  • argent dawn  (12.12.18 20:32:32) 
Aynisini akbank ta yasadim. Arjantin den harcaam yapilmisti kartimla. Hala anlam verebilmis degilim garip sitelerden alisveris yapmadim. 1 ay icinde geri odeme yapmisti banka.


  • allah yazdiysa bozsun  (12.12.18 21:04:18) 
Herhangi bir ürün ve hizmeti gerçekten almadıysanız banka size geri ödeyecek bunu, bankanın da cebinden çıkmayacak, o da ödemeyi alan firmadan geri kesecek.

Yok ama size işlem için sms gönderildiyse, siz ya da sizi hackleyen biri bu sms ile alışverişi tamamladıysa geri alamazsınız.

Çünkü bu durumda banka ve satıcının güvenlik ile ilgili bir sorumluluğu kalmıyor.
  • John Bloor  (13.12.18 10:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.